Otvaranje regionalne konferencije "Book Talk" večeras u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu

Otvaranje sedme po redu "Book Talk" konferencije održaće se u četvrtak, 30. septembra u 20.00h, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog na Trgu galerija u Novom Sadu.

Konferenciju će otvoriti: 

- Mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog,
- Robert Čoban, predsednik Color Press Group,
- Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Od 2015. u Novom Sadu održava se regionalna konferencija "Book Talk", koja je posvećena piscima, književnim kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu okupljanja i prelepom ambijentu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom glavni program konferencije "Book Talk" realizovaće se u online formatu, 1. oktobra, sa početkom u 9.30h, dok će uvodni panel "Šta je nama Andrić danas: 60 godina od Nobelove nagrade za književnost" biti održan večeras u prostoru Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Panel će moderirati Eržika Pap Reljin, novinarka i autorka emisije "Dokument" na RTV, a njeni sagovornici ovom prilikom biće: Aleksandar Jerkov, istoričar književnosti; Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda; Vladimir Pištalo, književnik i Jelena Marićević Balać, književnica. 

Nakon panela biće održan Cocktail Party u Vrtu galerija.

Program konferencije možete pogledati na sajtu: http://communications.rs/booktalk2021/

Ostatak konferencije održaće se sutradan, u petak,1. oktobra, sa početkom u 9.30h, a svi zainteresovani konferenciju će moći da prate putem YouTube kanala Color Media Communications. 

Aleksandar JerkovBook Talk 2021Dragana MiloševićEržika Pap ReljinGalerija Matice srpskeJelena Marićević Balaćjelena medakovićknjiževna konferencijaMr Milana Kvasnovi sadotvaranje konferencijeRobert ČobanSpomen-zbirka Pavla Beljanskogvladimir pištalo