PET GREŠAKA DOVODE DO RASKIDA: Kakvo ponašanje može da uništi vezu?

U svakoj vezi postoje usponi i padovi. Da bi sve funkcionisalo potrebno je da partneri imaju razumevanja jedno za drugo. Ipak, postoje i neke stvari koje se jednostavno ne mogu tolerisati i o kojima ne treba raspravljati. Ovo je pet najčešćih stvari koje su uzrok za raskid velikog broja parova.

1. Nepoštovanje

Zdrava veza treba da uključuje ravnotežu fizičkog i mentalnog blagostanja. Svaka veza u kojoj dođe do narušavanja ove ravnoteže, nije vredna vašeg truda. Od presudnog je značaja da se vaš partner ponaša sa jednakim poštovanjem prema vama, kao i vi prema njemu. Svako fizičko i emocionalno zlostavljanje nije nešto što bi trebalo tolerisati.

2. Skrivanje veze

Niko ne voli da sa nekim bude u tajnoj vezi. Ako u jednom trenutku otkrijete da vaš partner ne želi da vaša veza bude javna, znajte da je to nešto što ne bi trebalo da prihvatite. Glavni razlozi zbog kojih bi neko želeo da sakrije svoju vezu jesu: druga veza sa strane, sramota ga je da bude viđen sa vama ili jednostavno nije dovoljno emocionalno zreo.

3. Odsustvo lojalnosti

Ukoliko ustanovite da je vaš partner bio neveran, nužno je da se suočite sa njim. Dajte mu priliku da objasni svoj postupak, ali ni u kom slučaju ne prelazite preko tog saznanja jer ne želite da se svađate. Ovakvi postupci ukazuju na odsustvo lojalnosti sa njegove strane a to je nešto preko čega ne smete da pređete.

4. Zloupotreba alkohola

Osobe koje su pod dejstvom alkohola imamu tendenciju da budu nasilne ako im se partneri ne pridruže i svakako ako im se suprtstave. Međutim niko nije vredan toga da ćutite i trpite nasilje i maltretiranje. Zloupotreba alkohola je jedan od najučestalijih problema koji dovodi do razdora veza.

5. Otkazivanje sastanka u poslednjem trenutku

Ako ste zakazali sastanak i on se nije pojavio jednom, to je nešto što možete da tolerišete. Međutim ako se otkazivanje pokaže kao učestala pojava, pri čemu on ne nalazi za shodno ni da vam se javi da neće doći, već vas ostavi da čekate i čekate, to je nešto preko čega ne smete da pređete. Takođe otkazivanje u zadnji čas nije prihvatljivo.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

alkoholljubavljubavna vezalojalnostnepoštovanjenepoštovanje partneraodsustvo lojalnostipartnerponašanje u vezipostovanjeprevararaskidskrivanje vezetajna vezavezazdrava veza