ŽELJA MI JE BILA DA RADIM SA DECOM: Ilda Šaulić iskreno o promeni karijere i preseljenju u Ameriku

Ilda Šaulić, pevačica i ćerka pokojnog Šabana Šaulića, pre nekoliko meseci iznenadila je sve kada se saznalo da je odlučila da sa suprugom Bojanom i ćerkom Emom ode daleko od Srbije.

Njih troje su se preselili u Ameriku zbog Bojanovog posla, a tu priliku je Ilda iskoristila da spoji lepo i korisno. Naime, pošto je trenirala tenis dugi niz godina, ali ga je ostavila po strani zbog pevanja, pevačica je sada rešila da u Americi deci drži časove belog sporta. Prvi put je Ilda sada rešila da progovori o promeni karijere, ali i mesta prebivališta i zašto je do toga došlo.

- Što se profesionalnog tenisa tiče, moja aktivna sportska karijera odavno je završena. Igrala sam rekreativno u Beogradu ali retko, najčešće na humanitarnim turnirima. Ovo što sam sada preko okeana ostvarila, vezano je za mog supruga koji godinama u Americi živi i radi - bavi se sportom, odnosno fudbalom. On ima svoje škole fudbala duže od dvadeset godina. Kada smo planirali da ostanemo duže u Americi, rekla sam mu da bi bilo lepo da i ja počnem da se bavim decom. To mi je bila želja - da radim s mališanima. Ranije sam čak razmišljala o tome da otvorim vrtić, a onda se njemu rodila ideja da spojim uživanje u radu s decom sa znanjem koje imam. Rekao mi je, budući da sam dugo trenirala, da bi bilo lepo da probam trenerski posao s mališanima i da vidim kako će mi to ići. Spontano smo došli na ideju, a bilo je lepše i bolje nego što sam očekivala. To je zaista prošlo odlično, čak su se neki teniski kampovi obnavljali jer su deca bila veoma zadovoljna. Taj posao ću nastaviti i u decembru, kada se budem vratila u Ameriku, pre svega zbog dece koja su bila zadovoljna znanjem koje sam im prenela. Meni je ovo bilo lepo iskustvo, posle svih godina koje sam provela u sportu, da prenosim znanje i učim mališane igri. Jedva čekam da nastavim s tim poslom - kaže Ilda.

Ilda je otkrila da je njena ćerka bila zainteresovana za tenis celih 22 sekunde, a onda je odlučila da ode sa tatom na fudbal. Pevačica priznaje da im odluka o tome da se presele nije prošla bez toga da reše važne životne stavke.

- Žena koja nam čuva Emu u Beogradu, njena dadilja, bila je s nama u Americi, tako da je naša naslednica bila zbrinuta. To je bila prva stavka kada smo odlazili i planirali posao tamo - da neko mora da ide s nama. Lepo nam je bilo to što je moja mama bila s nama prve tri nedelje, pa smo uživali. Ona se uželela da ide u Ameriku, tako da je sve ispalo savršeno - ispričala je pevačica.

Izvor: Pink.rs/Story.rs
Foto: ildasaulic/Instagram

amerikačasovi tenisacerka emailda šaulićpevačicasuprug bojantenis