Zašto su splavovi mesta najboljeg provoda u Beogradu?

Splavovi su postali jedan od zaštitnih znakova Beograda u prethodne tri decenije. Ima ih raznih, vrlo jednostavnih, drvenih u kojima se skupljaju lokalci, do ekskluzivnih lokala za koje je potrebno imati rezervaciju nedeljama unapred. Splavovi u Beogradu čine srpsku prestonicu jednom od najatraktivnijih mesta za provod u Evropi, to će vam reći svaki bolje obavešteni turista ili turistički vodič.

Odlična atmosfera

Većina beogradskih splavova ima izuzetno primamljivu atmosferu koju je teško opisati zbog mnoštva događaja koji je čine. Kako uđete na neki od splavova, imate utisak da ste ušli u neki poseban svet u kom je sve dozvoljeno, ali se ipak dešavaju vrlo pozitivne i prihvatljive stvari. Splavovi Beograd čine centrom zabave na Balkanu i to nije nikakva tajna, bez obzira na atraktivnost drugih velikih gradova u regiji.

Splavovi su dobili veliku popularnost devedesetih godina prošlog veka kada su počeli masovno da se otvaraju na obalama Save i Dunava. Mnogi važni gradski događaji su vezani baš za čuvene splavove i deo su onoga što nazivamo urbanim legendama.

Gostovanja poznatih muzičkih izvođača

Popularnosti splavova doprinose gostovanja lokalnih i regionalnih muzičkih izvođača koji nastupaju uglavnom uživo. Ovakva gostovanja čine žilu kucavicu zabave u srpskoj prestonici i privlače jako veliki broj turista.
Splavovi su uglavnom opremljeni vrhunskim ozvučenjem i rasvetom, tako da su muzički izvođači podržani sjajnim tehničkim uslovima. Mnogi od njih mogu da se mere sa velikim svetskim scenama istog tipa.

Rade do jutra

Splavovi su poznati po tome da rade do ranih jutarnjih sati i da se mnogi gosti odluče da ih posete i nakon što se zatvore neki drugi gradski ugostiteljski objekti. Većina splavova je dupke puna tokom vikenda i rezervacije su neophodne, naročito tokom nastupa popularnih muzičkih bendova.

Neki od splavova rade i tokom dana, dok ima i onih koji se otvaraju u večernjim satima i rade do jutra. Takvi splavovi su fokusirani na noćni provod i na njima se organizuju neverovatne žurke.

Neke od splavova je moguće iznajmiti za privatne proslave poput venčanja, krštenja i rođendana. Na splavovima koji su se specijalizovali za privatne proslave možete očekivati i profesionalnu pomoć od menadžera i osoblja u organizaciji proslave. Obično takva mesta imaju razrađenu saradnju sa fotografima, dekoraterima i drugim servisima za proslave.

Hrana i piće

Većina splavova koji rade preko dana u svojoj ponudi imaju i hranu, odnosno meni koji podrazumeva roštilj, italijansku ili internacionalnu kuhinju. Hrana i piće na splavovima su obično odličnog kvaliteta. Svaki splav ima svoju preporuku, a kada je u pitanju piće, to su obično domaće rakije i likeri. Na mnogim splavovima su poslednjih godina popularni šotovi, kokteli koji se služe u rakijskim čašicama i mogu se kombinovati sa drugim pićima.

Kada je reč o splavovima koji rade noću glavni grad Srbije i te kako ima šta da ponudi. Na raspolaganju vam je veliki broj splavova kako sa DJ-evima koji puštaju elektronsku muziku, tako i sa splavovima koji na svom repertoaru imaju izvođače pop rok i narodne muzike. Jedan od najpopularnijih splavova u Beogradu je splav Na vodi kafana. Ovaj splav je i jedan od najvećih budući da prima oko 500 zvanica i predstavlja jedno od najboljih mesta za noćni provod. Enterijer splava Na vodi kafana je efektna kombinacija tradicionalnih i rustičnih elemenata sa izrazito modernim formama i vrhunskom rasvetom. Za nezaboravnu atmosferu je zadužen izbor narodne i kafanske muzike do ranih jutarnjih časova. Da biste uživali u odličnom provodu na ovom splavu nemojte zaboraviti da na vreme napravite rezervaciju!

Foto: beogradnocu.com

“Na vodi“ kafanaprovodsplavovisplavovi beogradsplavovi u beogradutop_slider