“Taste of Planet” - Italija predstavila kulturu i nacionalnu kuhinju

Udruženje građana The Best Fest u saradnji sa kompanijom “Color Media Communications”, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada, odnosno Gradske uprave za privredu organizuje Festival nacionalne kuhinje „Taste of Planet“ koji se održava u Novom Sadu, na platou ispred SPENS-a, u periodu od 15. do 23. oktobra.

I ove godine, svi posetioci će, uz pomoć dobrih ukusa, muzike i kulture, proputovati ceo svet a usput se i upoznati sa turističkom ponudom zemalja koje budu gosti našeg festivala.

Novosađani su danas bili u prilici da se upoznaju sa italijanskom kuhinjom i uživaju i italijanskim muzičkim hitovima koje je izveo Strahinja Jajić.

Italijani su neprikosnoveni mađioničari kada je reč o pripremi hrane i nije čudo što je italijanska kuhinja svetski poznata i voljena. Međutim, samo nekoliko jela smatra se "nacionalnim", dok svaka regija ima svoje tipične recepte i specijalitete koji se vezuju za taj region. Ipak, Italijani uglavnom znaju pripremati i jela iz drugih regija, iako ih ima mnogo. Ono što je karakteristično za sve regije je da Italijani vole kvalitetne, prirodne sastojke i maheri su da ih iskombinuju na najbolji mogući način.

Italija nudi veliki izbor jela i sastojaka. Ona je rodno mesto jedne od - ako ne i najbolje kuhinje na svetu, puna ukusa i mirisa, koji savršeno utiču na sva čula. Iako je lepota i važnost hrane svakako obeležje zemlje, treba istaći i regionalne kuhinje, iako su se gastronomski uticaji menjali kroz zemlju vekovima.

Sve do 23. oktobra, tokom osam dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se preko 10 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana na platou ispred Spensa besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Festival nacionalne kuhinjefestival nacionalnih kuhinjaitalijaitalijanska kuhinjanovi sadplato ispred spensaSpensTaste of Planet 2021