NEĆE VAŽITI NI PCR NI ANTIGENSKI TEST: Od 1. januara 2022. putovanja u države Evropske Unije moguća samo za vakcinisane

Od prvog januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje bez potpune imunizacije, saznanja su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta".

S obzirom na to da mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske destinacije, a primili su dve doze istog proizvođača vakcine, sad razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano mogli da putuju.

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta" za Kurir televiziju ponovio je da nema univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

- Ni u Evropskoj Uniji nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim i ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može - pojasnio je Lainović.

Ono što je naglasio je da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne mogu posetiti restoran, prodavnice, šoping mol.

- Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcine ili uz važeći PCR test - istakao je on i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

antigenski testevropaevropska unijajutakoronakoronaviruskovidKovid-19Milan LainovićPCR testputovanjavakcinavakcinacijavakcinisani građani