IZDAHNUO NA RUKAMA SUPRUGE SLAVICE: Marinko Rokvić poslednje dane proveo u porodičnom domu

Mnoge je iznenadilo to što je Marinko Rokvić iznenada preminuo, jer se nije znalo da je teško bolestan, što je bila njegova želja, koju je porodica poštovala do kraja.

U novembru 2020. pevač je hitno operisan, kako je tada saopšteno, zbog ciste u stomaku. Međutim, već tada je otkriveno da boluje od kancera pankreasa i da su prognoze za izlečenje loše.

Rokvić se borio i sa teškom bakterijom koju je zadobio tokom lečenja, što je pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a kasnije i sa metastazama. Od prvog trenutka bio je spreman za borbu i nije klonuo duhom, navodi izvor blizak porodici.

Marinko je primao hemioterapije, koje su u početku delovale, pa je polako počeo da se vraća svakodnevnim aktivnostima i osećao se dobro. Nažalost, nije mogao da se vrati muzici i nastupima jer je posle nekoliko meseci od operacije, dok su još trajali oporavak i lečenje, otkriveno da ima metastaze na drugim organima, pa je morao da se podvrgne novim, jačim hemioterapijama. Za to vreme nije ga uopšte bilo u javnosti, a samo dva puta kratko se oglasio u medijima.

- Ja sam preležao koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Međutim, posle korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mesecima se borim s njom. Nadam se da sad ide malo nabolje. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe - naveo je pevač u poslednjem razgovoru sa novinarima.

Supruga Slavica uz Rokvića je bila do samog kraja. Prema rečima izvora, ona je negovala Marinka u njihovom porodičnom domu na Košutnjaku, gde je on i umro u subotu. Nije hteo da ga vode u bolnicu. Svestan da je teško oboleo i da mu se bliži kraj, izrazio je želju da umre kod kuće, što su njegovi najbliži ispoštovali. Slavica je, navodi izvor, sa suprugom bila neprestano sve dok nije izdahnuo, a s obzirom na to da je ona po struci zdravstveni radnik, Marinko je imao najbolju negu u najtežim momentima.

Vreme sahrane folk pevača porodice će saopštiti naknadno, kako su naveli u saopštenju.

Izvor: Kurir.rs
Foto: rokvic.slavica/Instagram

folk pevačmarinko rokvićpreminuo Marinko Rokvićrak pankreasaSlavica Rokvićtop_slider