JA SAM SREĆAN ČOVEK: Predrag Mijatović otkrio tajnu uspešnog braka sa suprugom Anetom

Proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović danas se uključio u program televizije K1 iz svog doma u Madridu i sa širokim osmehom na licu govorio o velikom uspehu reprezentacije Srbije i o svom nekadašnjem saigraču i prijatelju Draganu Stojkoviću.

- Momci su nam pružili veliki užitak, svi smo uživali u nedelju u njihovoj pobedi i uspehu. Svi mi koji poznajemo Dragana Stojkovića bili smo sigurni da će postići uspeh, baš kao što je i on u to bio siguran. Gledao sam ga na jednoj konferenciji za štampu pred utakmicu sa Portugalom i bio je siguran da ništa osim pobede nije opcija. I kao igrač je imao osobine lidera - kazao je Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest".

- On jako dobro zna da komunicira sa igračima i da ih ubedi da urade ono što on misli da je najbolje. Momci veruju u njega, a on je njima pružio neophodno samopouzdanje.

Mijatović je istakao da je uveren da su pred reprezentacijom velike stvari.

- Meni je najveći pokazatelj kakvu reprezentaciju imamo bila prva utakmica u Beogradu protiv Portugala. To što su se nakon 0:2 vratili u utakmicu i izjednačili najbolje govori da mogu da se nose i sa najboljim selekcijama na svetu, što su u nedelju i pokazali. Samo kolektiv postiže vrhunske rezultate. Bili su hrabri i motivisani i u svakom fudbalskom pogledu nadigrali su Portugal - kazao je Mijatović i podelio sa gledaocima svoju veliku želju.

- Bilo bi jako zanimljivo da se Srbija i Hrvatska sretnu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ja bih lično voleo da se nađemo u istoj grupi. Bilo bi to jako zanimljivo. Mislim da je sada najvažnije da se smiri euforija i da se napravi dobra strategija za Katar. Ima dovoljno vremena. Naravno, mora se zadržati ambicija.

Predrag Mijatović otkrio je i šta misli o Aleksandru Mitroviću.

- Drago mi je što je baš Aleksandar Mitrović bio taj koji je dao odlučujući, pobednički gol. On je dobar i kvalitetan čovek i fudbaler, naš najbolji strelac. Njemu kao fudbaleru ne fali ništa i verujem da će mu se fudbalski status i reputacija promeniti - predvideo je Predrag Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest".

- Nadam se i verujem da ćemo ga sledeće godine gledati u nekom velikom klubu. Nadam se da će ga i sreća pogledati. Čujem takve komentare i u fudbalskim klubovima, već se o tome govori. Želim mu puno sreće, a ako taj novi klub bude u Španiji – još bolje!

Na pitanje Aleksandre Jeftanović i Boška Jakovljevića šta se to događa sa Lukom Jovićem u "Real Madridu", Mijatović je kazao:

- Kada je reč o Luki Joviću, ja nisam mnogo upućen, ali ono što znam je da je Real Madrid jako komplikovan klub, a konkurencija je ogromna, naročito kada si napadač. Mora se u svakom trenutku biti maksimalno spreman. Svaki igrač koji rano, bez velike reputacije dođe u klub, ima problem da se adaptira. Jović je sjajan fudbaler i poručio bih mu da bude strpljiv, da trenira i čeka svoju priliku. A kada je dobije – da je maksimalno iskoristi.

Predrag Mijatović kazao je na K1 da bi svaki sportista nakon završetka profesionalne karijere trebalo da ostane u svom sportu.

- Presudno je to kakva ste osoba, koliko ste ambiciozni. Moje mišljenje je da bi svaki sportista trebalo da nakon završetka karijere ostane u svom sportu. Profesionalna karijera traje kratko, nekih deset do maksimalno 15 godina i toga bi svako trebalo da u svakom trenutku bude svestan. Nakon završetka karijere, trebalo bi da kao trener, menadžer ili drugi sportski radnik ostanete u svom sportu.

Na pohvale da on i njegova supruga ne stare, Mijatović je kazao:

- Moja supruga, što je potpuno prirodno i logično, izgleda mnogo bolje od mene. Ne znam u čemu je naša tajna, hvala vam, mislim da je reč o genetici i o tome što smo uvek pozitivni i pazimo jedno na drugo. Madrid je fenomenalan, predivan grad sa predivnim ljudima koji prihvataju svakog ko u njega dođe. Ovde se kvalitetno živi, sjajna je klima, gastronomija, kultura, arhitektura... Ja sam srećan čovek jer imam dobru i vaspitanu decu koja su sada već pravi ljudi. Luka već ima svoj put, a devojke su svaka na svom univerzitetu. Sjajni su.

Autor: Nadlanu.com
Foto: anetamijatovic/Instagram

aleksandar mitrovićaneta mijatovićdragan stojković piksiLuka Jovićluka mijatovićmadridpredrag mijatovićtop_slider