MOJA I RAŠINA BORBA ZA POTOMSTVO TRAJE 10 GODINA: Goca Tržan nikad iskrenija o vantelesnoj oplodnji

Pevačica Goca Tržan i njen surpug Raša Novaković već deset godina vode mukotrpnu borbu za potomstvo. U "Vikendu na K1" na K1 televiziji Goca je otvoreno pričala o tom procesu.

- Mnogi parovi ne žele da otkriju ni svojim familijama da idu na vantelesnu oplodnju, jer kod nas na Balkanu postoji jedan primitivan stav da ljudi koji ne mogu prirodno da začnu da su to ili manje muškarci ili žene, da manje vrede kao ljudska bića - rekla je Goca za K1 televiziju.

Goca je sa gledaocima "Vikenda na K1" podelila svoje iskustvo sa klinikama.

- U čekaonicama su pored mene uvek bili skrušeni ljudi. Lekari su tu da pomognu, ali nisu Bogovi. Mnogo je bitno da kroz taj proces postupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe ne znači da smo moj suprug i ja manje vredni kao ljudska bića, ja sam se sa tim odavno pomirila. Moja i Rašina borba za potomstvo traje od kako smo zajedno - već 10 godina - rekla je Goca za K1.

Pevačica je otkrila da se radi o ogromnoj sumi novca kada je vantelesna oplodnja u pitanju.

- Jedna vantelesna oplodnja vas košta od 3.000 do 5.000 evra, a lekovi koje primate po 12 dana su oko 2.000 evra. Testovi su od 160 evra pa na gore. Morate ozbiljno da ekonomišete budžet, neki parovi moraju i da dignu kredit.

Goca je otkrila kakve sve negativne komentare dobija od raznoraznih ljudi.

- Zamerali su mi zbog toga sa koliko godina sam odlučila da ostanem trudna i rekli da treba da ćutim, da budem skromna i da će mi Bog dati dete ako je tako suđeno. E baš takav pristup prema ženama i muškarcima na ovim prostorima dovodi do toga da mnogi parovi ćute o tome - zaključila je Goca za K1 televiziju u "Vikendu na K1"

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: K1 Televizija - YouTube/PrintScreen

goca tržanK1 TelevizijapotomstvoRaša NovakovićTelevizija K1top_slidervantelesna oplodnjaVikend na K1