SPREMNA SAM DA SVOJU ZEMLJU PREDSTAVIM U NAJBOLJEM SVETLU: Miss Srbije Andrijana Savić otputovala u Portoriko na izbor za Miss Sveta

Za zvaničnu Miss Srbije Andrijanu Savić pred odlazak u Portoriko na 70. jubilarni izbor za Miss Sveta kompanija Miss Srbije i Vesna De Vinča upriličili koktel na kojem se Andrijana obratila medijima, sponzorima i počasnim gostima.

Andrijana je blisatala u prelepoj plavosrebrnoj haljini dizajnerke Marije Šabić koja je dizajnirana specijalno za nju i predstavljanje na izboru za Miss Sveta.

Ova prelepa devojka dolazi iz Gornjeg Milanovca, ima 21 godinu i studira dva fakulteta - Fakultet za kozmetologiju i Fakultet za Projektni Menadžment inovacije i IT koji je u vidu stipendije dobila od kompanije Miss Yu. Dugo je igrala folklor, a trenira i boks.

U obraćanju prisutnima Andrijana nije krila uzbuđenje, a između ostalog, otkrila nam je kako se pripremala za ovo prestižno takmičenje.

- Iza mene su, što nije uobičajeno, dve godine mandata. Zbog pandemije koronavirusa svetski, a i naš izbor nije održan 2020. nego je sve pomereno za novembar - decembar 2021. Zato se moj mandat po mnogo čemu razlikuje od drugih. To vreme sam koristila za dobru knjigu, druženje sa porodicom i kućni bioskop. Period karantina otkrio je u meni novu veštinu - šivenje. Naučila sam da šijem maske i delila sam ih starijim sugrađanima u mom rodnom gradu Gornjem Milanovcu.

O video spotu koji je snimala u Gornjem Milanovcu i poklon suveniru koji nosi na svetski izbor sa ponosom je rekala:

- Obavezni ste da snimite video spot predstavljanja sebe i zemlje iz koje dolazite. Video je radio Dejan Milićević, a snimali smo ga u predivnim ambijentima mog rodnog grada Gornjeg Milanovca i glavnog grada Srbije Beograda. Ne možete otići u svet i da se ne pohvalite Nikolom Teslom i Novakom Đokovićem. Ovaj spot od sutra možete videti na YouTube kanalu Miss World. Poklon koji nosim, a koji mi je upravo stigao iz mog rodnog grada, zahvaljujući predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću, je replika pečata sa početka vladavine kneza Lazara ili Cara Lazara kako ga je narod oslovljavao. Originalni primerak je pronađen na planini Rudnik i nalazi se u Narodnom muzeju, a samo 20 replika je urađeno i namenjeno za posebne prilike. Ovaj poklon je namenjen za aukciono veče, kada će se pred posebnim zvanicama predstaviti i ponuditi. Novac od otkupljenih poklona sa aukcije usmerava se u humanitarne svrhe fonda Miss World koji je među najvećim humanitarnim fondacijama na svetu na čelu sa presednicom Džulijom Morli.

Kao ambasaror SOS Srbije Andrijana je rekla sledece:

- Ja sam se ovom projektu potpuno posvetila unazad dve godine. Kao ambasador SOS dečijeg sela Srbije radila sam na prikupljanju materijalne i nematerijalne pomoći za decu bez roditeljskog staranja. Dosta smo uz podršku pojedinaca i kompanija uradili. Primera radi, "Metalac Gornji Milanovac" će donirati posuđe u vrednosti od 3.000 evra, a poslednje što sam radila jeste crtanje radove za novogodišnje čestitke sa decom iz Dečijeg sela koje će se uskoro naći u prodaji. Tu misiju nastavljam i nakon povratka iz Portorika.

U daljem govoru Andrijana nam je rekla da je spremna za sva takmičenja koja prethode finalnoj večeri. Koktelu su pored medija, prijatelja kompanine i porodice, prisustvovale i poznate ličnosti, Suzana Mančić, Dr Filgud, Snežana Dakić, Darko Panović, te Sara Reljić i Sloba Radanovic, koji su tom prilikom pesmom poželeli sreću našoj takmičarki. Miss Multiverse Sara Reljić je svojim savršenim glasom zaokupila pažnju prisutnih.

Pred sam odlazak na aerodrom Miss Srbije je u pratnji tima i porodice primio predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i poželeo joj sreću, poklonio knjigu o Srbiji na engleskom jeziku, koju inače
tkmičarke na Miss World nose i poklanjaju biblioteci u Portoriku kao i zastavu Srbije.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Miss Yu/Promo

Andrijana Savićizbor za miss svetamiss srbijemiss svetaportorikotop_slidervesna de vinca