SIN JE BIO U PUBLICI KADA JE MANDA PAO NA SCENI, BILA SAM JAKO UPLAŠENA: Anja Mandić u iskrenoj ispovesti otkrila kako se izborila sa gubitkom supruga

Glumica Anja Mandić, udovica pokojnog Milorada Mandića Mande, retko je izlazila u javnost i pričala o teškom periodu kroz koji je prošla sa porodicom, ali je pred kamerama objasnila na koji način je uspela da nastavi dalje i usmeri njihovog sina Andriju na pravi put.

Od Mandine smrti prošlo je pet i po godina, a glumac će zauvek ostati upamćen po šarmu, duhovitosti i neprikosnovenom talentu. U emisiji "Balkanskom ulicom" njegova supruga Anja otvorila je dušu i otkrila šta ju je u tom trenutku jako uplašilo:

- Bila sam jako uplašena kad sam shvatila da moram od tog trenutka sve sama sa sinom. On je bio sa mnom u publici kada je Manda doživeo srčani udar i sve je video. Tako da sam imala dupli zadatak - da nađemo moj kolosek i uporedo da pratim Andriju - istakla je Anja i dodala:

- Bilo je jako teško jer nismo mogli da imamo nikakvu intimu u tim trenucima. Ali sam se izmakla iz te gungule i ostala zatvorena sa porodicom i sinom. To je period kada sam osvestila da sam uplašena, ali da mi treba vreme da naučim da živim bez Milorada. Sad kad je prošlo pet i po godina, mogu da kažem da sa tim mogu da živim.

Glumica koja je sa Mandom provela 12 godina u braku, takođe je objasnila da su joj protekle godine bez supruga bile poput novog učenja da hoda i živi.

- Tu nagon za opstankom i volja za smislom i pravo na život koji osvestite dosta uradi mimo racija, tad racio ne funkcioniše dobro. Tad idete iz dana u dan i učite ponovo da koračate, tu imate mnogo stvari na koje treba ponovo da se navikavate. Ali prvih godinu dana, kada nekog nema, svakako mora da prođe, da biste vi osvestili svoj život. Tu sam stavljala Andriju u prvi plan i bila sam okrenuta ka njemu, bilo mi je bitno da budem funkcionalna - kaže Anja.

Glumica ne krije da je samohrano majčinstvo veliki izazov:

- Trudim se da Andriji olakšam i izvedem ga na pravi put, ali ne znam da li sam uspela još uvek. Tu su stalno novi izazovi, ovo vreme je zastrašujuće te bi naravno bilo dobro da mu je tata tu. Ja sam samo mama i ne igram mu ulogu oca, ne znam da li ću sve rešiti, ali se trudim da budem tu i da mu pomažem.

Anja je podelila i kako je i dalje bliska sa Mandinom decom iz prvog braka, te da njihov odnos neguju godinama.

- Sada imam Marka, Mariju i Filipa iz Miloradovog prvog braka. To su odrasli ljudi, više nisu deca, ali su za mene deo mog najvećeg blaga.

Glumica kaže da njen i Mandin sin još ne iskazuje posebna interesovanja za umetnost, ali da se vidi da je nadaren za to.

- Andrija dosta podseća na Milorada fizičkim izgledom. Ima takođe taj mir i eksplozivnost i duhovit je na njega. A to kad ume da se prepusti i da više bude sanjar i romantik, je na mene. Primećujem da je jako dobar u pamćenju dijaloga, da ga zanima gluma, ali ga puštam da sam izabere svoj put.

Izvor: Novosti.rs
Foto: anjuta_mandic/Instagram

Anastasia Anja Mandićglumacglumicaiskrena ispovestmilorad mandić mandapet godinapreminuo glumactop_slider