TRAGEDIJA ZA SRPSKU KOŠARKU: Stevan Jelovac preminuo u 33. godini

Srpski košarkaš i prvotimac AEK-a Stevan Jelovac, preminuo je danas od posledica moždanog udara, koji je doživeo 14. novembra na treningu.

Tužnu vest zvanično je potvrdio atinski klub.

AEK se nekoliko dana nakon moždanog udara oglasio, uz napomenu da je stanje srpskog igrača stabilno, ali i dalje kritično. Nažalost, situacija se dodatno zakomplikovala, što je rezultiralo tragičnim epilogom. Pre nekoliko dana Stevan je prebačen u Srbiju, na zahtev porodice.

- Tragedija. Neizreciv bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat, Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo - stoji na sajtu Atinjana.

Jelovac je u AEK stigao letos, i to posle sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Mega Mozzart, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

Nije izabran na draftu 2011. godine, ali je 2016. godine igrao letnju ligu za Dalas, ali nije uspeo da se domogne najkvalitetnije lige na planeti. U sezoni 2013/2014. igrao je Evroligu u dresu Lijetuvos Ritasa, a potom je tri godine nastupao u španskoj Saragosi.

Po opštem mišljenju najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 2017/2018. kada je nosio dres Nožnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige, koji je sa 42 pogotka držao Kit Lengford.

Za nacionalnu selekciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Izvor: Blic.rs
Foto: s.jelovac/Instagram

košarkašmoždani udarpreminuopreminuo košarkašpreminuo Stevan Jelovacstevan jelovactop_slider