MISLILA SAM DA JE NIKADA VIŠE NEĆU VIDETI: Britanka posle 50 godina pronašla izgubljenu burmu u bašti krompira (VIDEO)

Britanka Pegi Meksvin (86) pre više od pet decenija okopavala je svoju baštu i vadila krompir iz zemlje, kada joj je sa prsta spala zlatna burma sa venčanja. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja da je pronađe, pozdravila se sa njom i zaboravila na prsten. Sve do pre nekoliko dana.

Pegin muž Džon, odmah nakon incidenta, kupio je svojoj supruzi zamenski prsten, međutim, priču o izgubljenoj burmi Pegi je nedavno podelila sa komšijom Donaldom MekFijem, prenosi "Unilad".

Odlučan da usreći sada već ostarelu komšinicu, Donald je uzeo svoj detektor za metal i tri dana proveo tražeći prsten na livadi na kojoj je nekada bio Pegin krompir. Posao je dodatno otežavala činjenica da je to područje u poslednjih nekoliko godina postalo popularno mesto za okupljanje na otvorenom i ispijanje alkohola, pa je zemlja bila prepuna zakopanih limenki.

- Problem je bio što zlato daje isti zvuk kao i potkovice i limenke. Morao sam da pretražim 5.000 kvadratnih metara i iskopam 90 rupa, ali trećeg dana sam ostao potpuno zapanjen. Iako sam imao potrebnu tehniku, jednostavno sam imao sreće - rekao je MekFi.

Nakon što je pronašao prsten, Donald ga je vratio Pegi, kojoj je burma i posle više od pet decenija savršeno pristajala.

- Samo se pojavio na vratima i rekao: "Imam nešto da ti pokažem". Bio je to prsten. Nisam mogla da verujem! Mislila sam da ga nikada više neću videti - izjavila je Pegi.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

baštadetektor za metalizgubljena burmakomšijakrompirvelika britanija