STIGLI REZULTATI: Šta su Srbi najviše "guglali" u 2021. godini?

Kompanija "Gugl" tradicionalno je objavila listu najpretraživanijih pojmova koji su bili u centru pažnju srpskih korisnika u 2021. godini. Na listi su i sportisti koje smo najviše "guglali" ove godine, ali i najpretraživaniji televizijski program.

Nove epidemijske mere, kao i prijava za dobijanje 30 evra, najviše su interesovale građane Srbije u 2021. godine, sudeći prema Guglovoj tek objavljenoj listi, dok se pojam Krizni štab nalazi na trećem mestu.

Čuveni pevači Marinko Rokvić i Đorđe Balašević, koji su ove godine preminuli, takođe su u top pet pojmova koji su pretraživani na Guglu u Srbiji.

Kada je reč o televizijskom sadržaju, Gugl je u tu kategoriju uvrstio serijski i rijaliti program koji je najviše zanimao naše građane.

Serije "Crna svadba", emitovana na RTS, zauzela je prvo mesto u pretraživanju u Srbiji u 2021. godine, dok su serije "Kalkanski krugovi" i "Tajne vinove loze", takođe, prikaze na RTS-u zauzele četvrto, odnosno peto mesto.

Na drugom mestu u ovom delu liste je "Zadruga 5", dok je južnokorejska Netfliksova serija "Squid Game", planetarno popularna, na trećem mestu.

Prvi na Guglovoj listi u kategoriji sportista i sportiskinja je teniser Novak Đoković, zatim sledi olimpijska šampionka Milica Mandić, dok je na trećem mestu danski fudbaler Kristijan Erikson.

Od srpskih sportista u prvih deset najpretraživanijih na Guglu u Srbiji ove godine su i odbojkašica Tijana Bošković (peto mesto), atletičarka Ivana Španović (šesto), zlatna karatiskinja Jovana Preković (osmo) i fudbaler Aleksandar Mitrović (deseto).

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Crna svadbaĐorđe BalaševićguglguglanjeKalkanski krugovikoronaviruskrizni štabmarinko rokvićmilica mandićnovak đokovićSquid GameTajne vinove lozezadruga 5