LAKO DO VITKE LINIJE: Izbacite četiri namirnice iz svoje ishrane

Ako ste se u poslednje vreme opustili i nabacili koji kilogram viška, budite bez brige. Uz nekoliko korekcija u ishrani dovešćete liniju do savršenstva.

Nutricionisti tvrde da je samo potrebno da iz ishrane izbacite ove četiri namirnice i kilogrami će početi sami da se tope. Put do vitke linije je mnogo lakši nego što mislite.

Na ovaj način moguće je skiniti od pet do sedam kilograma za svega dva meseca. Potrebno je da se strogo pridržavate pravila.

Na ove namirnice ni ne pomišljajte u narednom periodu:

1. Pržena hrana

Jasno je da je pržena hrana prva stavka koju moramo da izbacimo iz jelovnika ukoliko želimo vitku figuru. Trans masti podstiču gojenje, a uzrokuju i skladištenje masti iz drugih delova tela u trbušnu regiju.

2. Belo brašno

Svi proizvodi od belog brašna prilikom obrade gube hranjive materije i vlakna, samim tim nisu saveznici vitke linije. Ukoliko se jedu u velikim količinama dovode do gojenja i zadržavanja vode. Zamena za ove proizvode su oni od celih žitarica.

3. Žitarice pune šećera

Mnoge dame kada započinju dijetu prave istu grešku zbog koje rezultati izostaju. Većina se odluči da uobičajen doručak zameni muslijem ili granolama, ali zaboravljaju da pročitaju deklaraciju proizvoda. Većina njih sadrži skrivene šećere i masti koji prave kontra efekat. Najbolje je birati čiste žitarice bez ikakavih dodataka.

4. Gazirana pića

Ona su najveći izvor praznih kalorija. Pune telo velikom količinom kalorija, a nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Veće su šanse da ćete se ugojiti ako redovno pijete sokove.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

belo brašnodijetagazirana pićagojenjeishranakalorijemastimršavljenjepržena hranašećersuvišni kilogramitrans mastivlaknažitarice