UZ RAME PIKSIJU I TADIĆU: Jelena Čanković je najbolja srpska fudbalerka! (FOTO)

Jelena Čanković je devojka koja je ostvarila svoje snove. Tek joj je 26 godina, a iza sebe ima osam titula u četiri nacionalna šampionata i šest trofeja nacionalnog Kupa. Branila je boje "Barselone", bila perjanica najboljeg srpskog kluba – "Spartaka" iz Subotice, a u dresu slavnog "Ferencvaroša" izabrana za najbolju igračicu prvenstva 2016. godine.

Danas je udarna igla jednog od najboljih klubova Evrope "Rozengarda", gde je sjajnim partijama ove sezone stekla priznanje za najboljeg veznog igrača švedskog šampionata.

Devojku koja je na 22 utakmice postigla osam golova i zabeležila šest asistencija, uz još četiri gola i četiri asistencije u Ligi šampiona, ugledni "Gardijan" uvrstio je na spisak 100 najboljih fudbalerki na planeti. Obožava Ronaldinja, na terenu pleni karakterom, a srpski nacionalni tim već godinama ne može da se zamisli bez njenih ideja i kreacija na sredini terena. Zajedno sa svojim drugaricama, sanja predivan san, plasman Srbije na Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Sve što je do sada uradila u karijeri, dokazuje da je u životu ove dame u kopačkama zaista sve moguće.

Jelena Čanković je najbolja fudbalerka u 2021. godini i dobitnica Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije. Posle Violete Slović, druga dama u kopačkama koja je dobila najvrednije priznanje u srpskom fudbalu. To veliko priznanje uručeno joj je u sjajnom društvu, kraj najboljeg srpskog trenera i fudbalera - Dragana Stojkovića Piksija i Dušana Tadića.

- Hvala Savezu na priznanju, hvala mojim saigračicama i trenerima, hvala mojim roditeljima koji su mi bili najveća podrška svih ovih godina. Drago mi je da sam ostvarila svoje snove kao devojčica, da sam stala rame uz rame sa najboljim fudbalerima Srbije. Mnogo mi je drago zbog priznanja, ali i činjenice da je Fudbalski savez i njegov marketing tim, raznim akcijama u prethodnom periodu, mnogo uradio na afirmaciji ženskog fudbala - rekla je najbolja igračica srpkog fudbala u 2021. godini Jelena Čanković.

Autor: Nadlanu.com
Foto: FSS

dragan stojković piksidušan tadićJelena Čankovićnajbolja srpska fudbalerkatop_sliderzlatna lopta