POŠTUJEMO OBIČAJE I UVEK SPREMIMO BOGATU SRPSKU TRPEZU: Mirka Vasiljević i Vujadin Savić proslaviće Božić na Kipru

Mirka Vasiljević kaže da ona i suprug Vujadin Savić proslavljaju Božić na Kipru poštujući srpske običaje.

Glumica i fudbaler će sa sinovima Andrejom i Mihajlom i ćerkama Adrijanom i Anikom obeležiti ovaj hrišćanski praznik za bogatom trpezom.

- Božić proslavljamo na Kipru, i to bogatiji za dva člana porodice: četvrto dete i kucu, koju smo nedavno usvojili. Vujadin nema utakmice, pa ćemo biti svi zajedno kod kuće. U kojoj god zemlji da živimo, uvek spremimo bogatu srpsku trpezu i na stolu se nalaze sva tradicionalna jela. Ako namirnice za naše specijalitete ne možemo da pronađemo u radnjama u inostranstvu, donesemo ih iz Srbije - priča Mirka, koja svoju decu od malih nogu uči da poštuju tradiciju:

- Na Božić ustanem pre svih da zamesim česnicu. Doskoro sam stavljala više novčića u nju da se nijedno dete ne bi ljutilo. Sada su deca malo razumnija, pa stavim samo jednu paricu. Na Kipru se družimo sa Srbima, pa ćemo imati i položajnika, a i naši klinci će biti kod porodičnih prijatelja. Cele godine ih učimo da treba da budu dobri kako bi kuća u koju oni budu prvi ušli na Božić bila čestita.

Glumici je žao što ove godine neće provesti praznike sa familijom u Beogradu:

- Odrasla sam u porodici koja je uvek volela da se okuplja, posebno za Novu godinu i Božić. Drago mi je da i Vujadin potiče iz takve porodice, pa te vrednosti zajedno prenosimo na decu.

Izvor: Kurir.rs/Informer
Foto: savicvujadin/Instagram

božićni praznicifudbalerglumicakiparmirka vasiljevićobičajivujadin savić