OPORAVLJAJU ČITAV ORGANIZAM: Tri najzdravije biljke preporodiće vaš imuni sistem

Prema broju važnih nutrijenata, vitamina i minerala, ove tri namirnice su na samom vrhu liste najzdravijih na celom svetu.

Ove tri namirnice su nešto najzdravije što možete dodati svojoj ishrani kako biste svom organizmu obezbedili mu najkvalitetniju zaštitu i prevenciju od brojnih bolesti. Jer, odavno smo shvatili da je hrana najmoćniji lek, zato je iskoristite!

Divlja borovnica

Ova dragocena bobica je najbolji tonik za zdravlje koji se može u naći u prirodi. Divlja borovnica je velika podrška imunološkom sistemu, oporavlja tkivo, podmlađuje, poboljšava probavu, oslobađa telo teških metala. Takođe je dobra u prevenciji neuroloških oboljenja, kao što su Alchajmerova bolest.

Divlje borovnice su idealne za pravljenje smutija, ali mogu i da se zamrznu pa kuvaju u kompotu ili kako god da vam odgovara.

Divlje borovnice ne mešajte sa kultivisanim borovnicama, jer kultivisane nemaju ni pola hranljivih materija kao ove koje rastu u planinama.

Kopriva

Neverovatna divlja biljka za detoksikaciju, ublažava glavobolje, jača endokrini i nervni sistem. Kopriva je jedna od najboljih biljaka za lečenje i prevenciju mnogih bolesti. Koristite ovu boljku ako hoćete da ublažite hronični umor, bolove u zglobovima i mišićima, da smanjite emocionalni stres. Njena antiinflamatorna svojstva su zapanjujuća, stoga morate da je koristite u ishrani.

Koprivu možete kuvati kao čaj, spremati u hrani kao spanać ili je dodavati kuvanim jelima.

Zeleni maslačak

Kada pročitate šta sve maslačak može da uradi vašem telu, postaće vaša najbolji prijatelj. Maslačak je bogat proteinima i zbog toga je odličan za kardiovaskularni sistem, prečišćava krv i snižava holesterol.

Fantastično je sredstvo protiv zračenja.

S proleća uberite što više listova maslačka i dodajte ih u salatu - nema ništa zdravije od toga.

Osušeni maslačak je idealan za jutarnji čaj, a cvetove koristite da biste napravili prirodni med.

U svoj jelovnik uključite barem jednu od ove tri supernamirnice i poboljšajte svoje zdravlje. Idealno bi bilo da sve tri postanu sastavni deo vaše ishrane, ali i jedna ili dve će podmiriti sve potrebe vašeg organizma.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

biljkedivlja borovnicahranahranljive materijeimuni sistemishranakoprivaorganizamzdrave namirnicezeleni maslačak