Barselona zasluženo u finalu!

Barselona je povela u 54. minutu golom Pedra Rodrigesa, a izjednačio je Marselo u 64. minutu.

Barselona je tako ukupnim rezultatom 3:1 eliminisala Real, pošto je u prvoj utakmici, pre šest dana na Santjago Bernabeu pobedila sa 2:0 golovima Lionela Mesija.

Real, koga je umesto suspendovanog Žozea Murinja sa klupe predvodio Aitor Karanka, na Kamp Nou nije pobedio od 2007. godine.

Večeras se u tim Barselone vratio Erik Abidal, dva meseca posle operacije tumora na jetri. On je u 89. minutu, uz ovacije punog stadiona, zamenio kapitena Karlesa Pujola.

U prvom delu prvog poluvremena nije bilo prilika, ekipe su igrale čvrsto u odbrani, sa startovima na ivici prekršaja. Prvu šansu Barselona je imala u 22. minutu, kada je Serhio Buksets neometan, posle kornera Ćavija Ernandesa, šutirao pravo u golmana Ikera Kasiljasa.

Poslednjih 15 minuta prvog dela igre redjale su se šanse pred golom Reala. U 32. minutu posle kombinacije Davida Vilje i Ćavija lopta je došla do Mesija, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Kasiljas dobro odbranio. Minut kasnije Mesi je ponovo bio u prilici, lako se oslobodio čuvara i šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

Argentinac je u 34. minutu oduzeo loptu Lasani Dijari i dodao do Vilje čiji je šut odbranio Kasiljas. U nastavku akcije lopta se odbila do Pedra Gonzalesa, ali je on loše šutirao. Četiri minuta kasnije ponovo je Mesi bio u šansi, posle dodavanja Vilje, ali je golman Reala ponovo odbranio svoju mrežu.

Real u toku prvog poluvremena nijednom nije šutnuo u okvir gola, a ozbilniju priliku imao je u 40. minutu kada je Kristijano Ronaldo posle kontra-napada centrirao u šesnaesterac pokušavajući da pronadje saigrača, ali je do lopte prvi stigao golman Barselone Viktor Valdes.

Real je angažovanije počeo drugo poluvreme, pokušavao da napada. U 47. minutu Gonzalo Iguain je postigao gol, ali ga je sudija Frank De Bleker poništio zbog prekršaja Ronalda nad Havijerom Maskeranom.

U 54. minutu Barselona je povela kada je Andres Inijesta odlično pronašao Pedra, koji je izbegao ofsajd zamku i savladao Kasiljasa.

Real je izjednačio 10 minuta kasnije. Anhel Di Marija je posle dobrog prodora šutirao i pogodio stativu, lopta se ponovo odbila do njega, ali on je dodao do Marsela, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Ekipe su nakon toga, po raskvašenom terenu zbog kiše koja je padala tokom utakmice, bezuspešno pokušavale da naprave ozbiljniju priliku i stignu do gola.

U drugom polufinalu, sutra od 20.45 na Old Trafordu igraju Mančester junajted i Šalke. U prvoj utakmici, prošlog utorka, engleski tim pobedio je sa 2:0.

Finalna utakmica Lige šampiona odigraće se 28. maja na londonskom stadionu Vembli.

barselonakristijano ronaldoliga šampionamesireal madrid