PROSEČNA PLATA U SRBIJI BIĆE 1.000, A PENZIJA 500 EVRA: Predsednik Aleksandar Vučić otkrio naredne ciljeve za napredak Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u "Novom jutru" na televiziji "Pink" izjavio da je zadovoljan trenutnim uspehom Srbije, ali da kako to uvek biva, postoje stvari koje nije uspeo da ispuni, što će se, kako je istakao, u narednom periodu zasigurno promeniti.

Vučić je, kako je ponovio, zadovoljan svim stvarima koje je Srbija do sada uradila, a da je u planu još mnogo toga što će pospešiti život u Srbiji.

- Danas govorim kao predsednik Republike Srbije, i nadam se da neću istupati kao stranački predstavnik. To je moja obaveza, i toga ću da se pridržavam - objašnjava Vučić govoreći o novom zakonu.

Kako je dodao, od 2021. godine, susreo se sa mnogo toga, i da je imao prilike da se uveri u svašta.

- Imate potrebu da se borite i rešavate probleme, a onda se suoočite sa tim da je zemlja u velikom problemu. Najteža odluka doneta je 2014. godine, kada smo išli u mere fiskalne konsolidacije. To je bila teška odluka, ali sam bio spreman - rekao je Vučić.

Vezano za 100 evra za mlade, Vučić kaže da je to ukupno 102 miliona evra. Oko 300 miliona evra je izdvojeno za penzionere.

- Ukupno, to je više od 500 miliona evra. Sada to možemo, ali ranije nije bilo fabrika, zdravog izvoza, a bilo je korupcije... - dodao je on.

- Ti ljudi su bili tada najbogatiji, a danas to nije slučaj - rekao je Vučić.

Povećanje plata i penzija

Vučić je potom istakao da je ideja, da do kraja mandata prosečna plata bude do 1.000 evra.

- Bio je Stojan Radenović pre neki dan, i kada vam takav naučnik kaže da je zadovoljan svojom zemljom, ne postoji ništa bolje. Kada to kaže Jelena Begović, kada kaže Dana Grujičić kaže da se ulaže u zdravstvo. Hvala vam na tome, neko to sve vidi, i zato nastavljamo sa ambicioznim planovima. Do kraja mandata sledeće Vlade prosečna plata će biti 1.000 evra. To ne samo da je realno, već i ostvarivo ukoliko ne bude bilo spoljnih problema. Samo me brine da na svetskom nivou ne bude većih potresa - kaže Vučić.

Izvor: Pink.rs
Foto: Pink.rs - Youtube/PrintScreen

100 evraaleksandar vučićnapredak Srbijenovo jutropenzijepenzioneriplatepovećanje penzijapovećanje platapredsednik Srbijetelevizija pink