Dodela nagrada "Davorin"

Sakriveni od kiše, pod specijalnim šatorom, u bašti Doma vojske, u Novom Sadu, skupili su se mnogi predstavnici medija. Posle odslušane svirke Jelene Popin band-a, počela je dodela DAVORIN nagrada.
Muzička nagrada DAVORIN utemeljena je 2002. godine kao jedina strukovna nagrada u BiH i od ove godine je poprimila regionalni karakter.
U sedamnaest istovetnih kategorija nagrada je već uručena dobitnicima iz BiH i Hrvatske, a sada i dobitnicima iz SCG, koje je stručni žiri izabrao iz celokupne prošlogodisnje muzičke produkcije u SCG. Time se zaokružila dodela nagrade DAVORIN na državnim nivoima i očekuje se dodela nagrade na regionalnom nivou u Sarajevu početkom septembra. Svi dobitnici nagrade na državnom nivou, iz BiH, Hrvatske i SCG,  automatski su kandidovani, u kategorijama u kojima su dobili nagradu, za dobijanje regionalne nagrade DAVORIN. 
Ova nagrada je ime dobila po Davorinu Popoviću, pevaču "Indexa", a od ove godine dodeljuje se i specijalna nagrada "Bodo Kovačević" za najboljeg gitaristu .
Nagrade DAVORIN za SCG uručio je Josip Dujmović, direktor Direkcije muzičke nagrade DAVORIN.

Dobitnici:

Posle dodele nagrada, goste je u nastavku večeri zabaljao bend "1000 Miles". Dobitnici su davali intervjue i ubrzo napustili mesto događaja. Željko Joksimović nije ni doputovao u Novi Sad, uz obrazloženje da je tek došao iz Slovenije, a Zdravko Čolić - jer je “odveo ćerkicu u Diznilend”.