Poslednji tango u Gvarnerijusu

Svi ljubitelji tanga, koji su poslednjih 8 godina uživali u tangu i Guarneriusu, zajedno su se oprostili od ovog kultnog tango prostora.

Beogradska Tango Asocijacija od 2003. godine organizuje Gran Milonge - Gala plesne tango večeri u Beogradu uz izvođenje Beltango Quinteto i orkestra Tango Juventud. Gran Milonge se organizuju tradicionalno u Beogradu jedanput mesečno na različitim lokacijama, a jedna od tih je bila i Guarnerius.

Organizator i jedan od osnivača "Beogradske Tango asocijacije" je Dragan Mikić. On je prve tango korake napravio u Londonu 2000. godine. Posle tri godine intenzivnog tango života, ispunio je svoje snove i 2003. godine proveo 3 meseca u Buenos Airesu gde je studirao i živeo tango sa velikim argentinskim majstorima i učiteljima. U aprilu 2004. godine osniva zajedno sa orkestrom Beltango – Beogradsku Tango Asocijaciju i započinje školu argentinskog tanga. U septembru 2004. Beogradska Tango Asocijacija organizuje i Beogradski Tango festival, čiji je izvršni rukovodilac.

Za 6 godina rada kao instruktor tanga Beogradske Tango Asocijacije organizovao je preko 15 grupa polaznika i kroz školu tango plesa prošlo je više od 500 tango plesača.

Ono što nas očekuje ovog leta jesu vrele milonga večeri na kojima se okupljaju ne samo profesionalni igrači, već i amateri i radoznali. Beogradski ljubitelji tanga kao i sve veći broj stranih tango turista okupljaju se na regularnim milongama koje će se održavati svake nedelje u večernjim časovima u klubu "Havana", U Yahting klubu i Jevrejskoj opštini... Pratite Facebook grupu "Tango Beograd" i saznajte sve što vas zanima...

Tekst: ND

gvarnerijusplestango