Svetski mediji: Đoković je budući br. 1

Đokovićeva igra se opisuje kao "zrela i pametna“, ukazuje je se da je Nole pobedio Nadala njegovim oružjem – dugim poenima i fantastičnom fizičkom pripremljenošću, a zaključci redom vode ka skoroj smeni na prvom mestu ATP liste.

Do sada stidljivo pominjanja, mogućnost rušenja rekorda Ivana Lendla od 42. uzastopne pobede na startu jedne sezone, potpuno je otvorena što se tiče zapadnih novinara.

Eurosport International prenosi da je, sa fudbalerima Real Madrida Ikerom Kasiljasom i Kristijanom Ronaldom na tribinama, „Nadal morao da kopa duboko da bi ostao u meču, ali je na kraju bio sputan“.

S druge strane, britanski BBC je bio nešto opširniji, objašnjavajući da je, bez ikakve sumnje, "Srbin diktirao igru tokom većeg dela finala“. Posebnu pažnju u izveštaju ove kuće dobila je jedna izjava samog Nadala. „Prvo mesto na listi nije ugroženo – ono je otišlo. Nemojmo da se lažemo, to je realnost“, sportski je priznao Rafa.

CNN se posebno osvrnuo na neverovatni potez Nadala početkom drugog seta, kada je odigrao fantastičan lob kroz noge, bez gledanja. Premda se, bez ikakve sumnje, radi o jednom od naj-poena godine, koji je madridsku publiku doveo do delirijuma, "Đoković ih je brzo utišao i nastavio da diktira tempo, bez obzira što je Nadal pokazao odlučnost da ostane u setu“, pišu Amerikanci.

Đokovićeva pobeda u brojkama

-32. uzastopna pobeda u ovoj sezoni

-34. uzastopna pobeda računajući Dejvis Kup

-prva pobeda nad Nadlom na šljaci

-treća uzastopna pobeda nad Nadalom

-treće uzastopno dobijeno finale protiv Nadala

šesti uzastopni ATP turnir ove sezone

atp madridnovak ?okovićrafael nadal