Masimo Savić u Fridi

Bilo je u „Fridi“ znalaca njegove muzike, neki od njih se po ekscentričnom „nastupu“ mogu prepoznati sa „običnih“ koncerata, ali je bilo i, kako neko reče, „voštanih figura“, šetača pristiglih da bi bili viđeni, odnosno, u najvećem broju slučajeva, viđene.

Svejedno – ko je hteo da uživa u muzici i Masimovim pesmama, čak i sasvim blizu scene, mogao je to sebi, uz malo guranja, da priušti. Centralna pozicija je, doduše, bila zauzeta. Odmah ispred glavne zvezde se, sa dve dame u društvu, usidrio Mima Karadžić i, prema očekivanjima, ništa manje nije bio meta fotoreportera od Masima – možda zato što su i u tom segmentu pripadnice lepšeg pola bile u većini.

Tačno u 22 sata počelo je sve sa „Razlogom“ a Masimo je od starta bio vidno raspoložen što ponovo nastupa u „Fridi“. Pomenuo je kako takav prostor fali Zagrebu i da je dobro što u klub nije pušteno previše ljudi i što može da se diše.

Najavio je i da će dugo očekivani novi album uskoro, da je ponovo kao saradnik angažovan Arsen Dedić i da će se novi plod njihove saradnje zvati „Nemam vremena“. Nije se, međutim, samo gledalo u budućnost..

..Podelio je sa prisutnima i to da se nekada stideo „Stranca u noći“, da mu je tekst za „Ljubicu“ davno napisala Alka Vuica i izdiktirala mu probudivši ga usred noći posle celodnevnog ludovanja po Zagrebu...

„Ovo smo snimili u Švedskoj ’83. i stvarno u sebi nosi miris osamdesetih“, ovako je „Maks“ najavio Dorian Gray klasik „Samo za tvoje oči“. „Kako mi divno Beograđani pevaju, uvek ste savršeni“ – Masimo je, evidentno, sa bine bolje video i čuo ljude koji su zaista davali štimung.

Prirodno, od srca, spontano – takav je Masimo uvek, a to se posebno odrazi u manjem prostoru. Tako, na primer, priznao svoju grešku kada je u „Zar više nema nas“ zakasnio sa pevanjem, pa je veliki hit ubrzo krenuo ispočetka.

Sve se oko ponoći završilo uz „Bacila je sve niz rijeku“. „Vještina“ je tad već bila snimljena, međutim, šaka mu je dopao i na evergrin Indeksa ga podsetio naš filmski hit devedesetih „Lepa sela lepo gore“ – tako je čuvenom albumu obrada bila u foto finišu dodata i ova. Na kraju – pogled je opet otišao u budućnost. „Interesuje me šta ćete reći kada čujete nove pesme, meni su veoma drage“ – ovim rečima se oprostio Masimo od beogradske publike koja je ovoga puta više bila za „Moshino“ haljine nego za „pet piva u sebe, rešenje za osveženje“.

FOTOGALERIJU SA KONCERTA U FRIDI POGLEDAJTE OVDE

Tekst: Milan Ćunković

cantida de fridakoncertmasimo savićmuzika