Kufre stiže na Marakanu!

Crveno-beli su išli da na licu mesta utanače transfer iskusnog argentinskog defanzivca, kojem u junu ističe ugovor sa Dinamom.

Kako Kufre neće produžiti saradnju sa hrvatskim šampionom, jer se nije dogovorio oko uslova, već sad može sve da ugovori prelazak u Zvezdu i da se po završetku sezone u Hrvatskoj preseli u Beograd. Argentinac je, šta više, već odjavio decu iz jednog zagrebačkog vrtića!?

Crveno-beli su odlučili da sa nekadašnjim igračem Rome i Monaka potpišu ugovor na dve godine po kojem će zarađivati minimum 250.000 evra po sezoni. Obavljena je druga runda pregovora, postignut načelan dogovor, a sledeće nedelje se očekuje realizacija. Potpisivanje ugovora uslediće čim Kufre sa u dresu Dinama odigra revanš finala Kupa Hrvatske, predviđen 25. maja.

Argentinac će verovatno biti prvo pojačanje Crvene zvezde za sledeću sezonu, po želji trenera Prosinečkog, a hoće li još neko iz Zagreba doći na Marakanu, u ovom trenutku je neizvesno.

Spekulisalo se o mogućnosti trampe, odnosno da Dinamo pusti Andreja Kramarića i da nešto novca za Li Adija, međutim, ta tema izgleda nije bila u planu putovanja delegacije crveno-belih.

Zvezda je, istina, spremna da proda reprezentativca Gane, ali je pitanje da li je to što nude Zagrepčani dovoljno, odnosno najbolje rešenje. Jer, crveno-belima su potrebna pojačanja za evropsku scenu, a ne igrači koji će da popunjavaju konkurenciju. Kramarić je, verovatno, talenat, međutim, teško da bi odmah mogao da igra i u dresu Crvene zvezde.

Od Gimnazije do Dinama

Leandro Kufre je nedavno, 9. maja, proslavio 33. rođendan. Rođen je u La Plati, gde je i počeo karijeru u lokalnoj Gimnaziji.Nosio je zatim dres Rome, pa Sijene, Monaka, Herte, a u Dinamu je proveo poslednje dve sezone.

Izvor: www.zurnal.rs

fk crvena zvezdaleandro kufre