EFIKASNO ĆE UTOLITI GLAD: Jabuke - najbolje voće za grickanje ako želite ravan stomak

Put ka mršavljenju i željenoj figuri može biti zamoran, posebno ako pokušavate da se odreknete sve hrane koju volite.

To je jedna od uobičajenih grešaka koje ljudi prave. Ali, šta ako se fokusirate na hranu koju možete da dodate svojoj ishrani, umesto na onu koju ćete morati sebi da uskratite?

Na primer, voće je zdrava, ukusna, prirodno slatka hrana koja vam može pomoći u mršavljenju, posebno ako želite da izgubite masnoću na stomaku.

Prema dr Kortni de Angelo, jedna od najboljih voćki koju možete jesti za ravan stomak je jabuka!

Jabuke su zdrave iz mnogo različitih razloga - mogu da snize holesterol, kontrolišu krvni pritisak, poboljšaju zdravlje creva. Takođe, prema de Angelo, pomažu u sprečavanju sala u stomaku. Zatim, jabuke su bogate pektinskim vlaknima, koja povećavaju sitost.

- Kada se osećamo sito, nećemo posegnuti za dodatnim grickalicama, a jabuke imaju malo kalorija i šećera, tako da su odlično voće za ravan stomak - kaže Angelo.

Jabuke su takođe bogate polifenolima, korisnim antioksidansima za koje se zna da pomažu u kontroli težine. Jedna studija je otkrila da je redovno jedenje jabuka povezano sa gubitkom težine.

Druga grupa japanskih studija otkrila je da su polifenoli jabuke povezani sa smanjenjem visceralne masti, koja je opasna vrsta masti jer se nalazi u blizini vaših trbušnih organa.

Ako vam je dijeta naporna i dosadna, pokušajte da ubacite nekoliko narezanih jabuka u svoju činiju ovsene kaše, posebno zato što su vlakna koja se nalaze u ovsenim pahuljicama povezana sa kontrolom težine.

Izvor: Zadovoljna.nova.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

dijetegladgubitak kilogramaishranajabukajabukemršavljenjeravan stomaksitostzdrave grickalicezdravlje