"Titanik" Džejmsa Kamerona se vraća u bioskope u 3D

"Titanik", koji će u bioskope ući u mesecu kada se obeležava stogodišnjica porinuća čuvenog broda (10. april 1912), prvi put će moći da se gleda u 3D salama.

Pretvaranje filma u 3D verziju nadgledali su Džejms Kameron i producent "Titanika", Džon Landau, Kameronov partner u producentskoj kući "Lightstorm".

- Postoji čitava generacija koja nikada nije videla "Titanik" kako priliči filmu, na velikom platnu, a ovo će biti "Titanik" kakvim ga ranije niste videli, digitalno remasterizovan u 4K i mukotrpnim radom prebačen u 3D format - izjavio je ovim povodom reditelj Kameron.



Za sve koji su se zabrinuli da će moderna tehnologija narušiti emociju filma, Kameron poručuje da se to neće desiti, već će samo slike biti mnogo moćnije, te će film biti pravo epsko iskustvo kako za njegove verne fanove, tako i za one koji ga prvi put gledaju.

Film reditelja i scenariste Džejmsa Kamerona drugi je film po zaradi u istoriji kinematografije, kao i jedan od samo tri filma koji su osvojili rekordnih 11 Oskara. "Titanik" je takođe lansirao karijere svojih glavnih protagonista, Kejt Vinslet i Leonarda di Kaprija.

džejms kameronkejt vinsletleonardo di kapriotitanik