RECEPT DANA: Damski poljupci – čuveni italijanski kolačići

Sastojci:

- 150 gr blanširanih badema
- 150 gr šećera
- 150 gr maslaca
- 150 gr glatkog (mekog) brašna
- 150 gr tamne čokolade (za spajanje)

Priprema:

Blanširane bademe tostirajte oko 10 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 °C. Ohladite ih, pa ih pomešajte s polovinom šećera, prebacite ih u seckalicu i sameljite. Možete koristiti i već mlevene blanširane bademe. Bademe prebacite u dublju posudu, dodajte im brašno, ostatak šećera i hladni maslac narezan na kockice koji brzo utrljajte u brašno i umesite glatko testo. Testo oblikujte u valjak, zamotajte ga u prozirnu foliju pa ga ostavite da se hladi u frižideru najmanje dva sata.

Ohlađeno testo izvadite iz frižidera, otkidajte komadiće pa formirajte kuglice od oko jedan centimetar, stavljajte ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, i to u razmaku barem 2 cm jednu od druge. Ostavite se hlade dodatnih 60 minuta. Tako ohlađene stavite da pečete u prethodno zagrejanu rernu na 140 °C i pecite oko 15-17 minuta.

Izvadite iz pećnice i ohladite ih. U međuvremenu na pari otopite čokoladu pa s donje strane premažite jedan kolačić i spojite ga s drugim. Pustite da se čokolada stisne pa poslužite.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

damski poljupciitalijanski kolačipoljupci damereceptrecept danarecepti