NISAM ZNALA ŠTA DA RADIM SA SINOM, BILA SAM BEZVOLJNA: Vesna Đogani progovorila o postporođajnoj depresiji

Pevačica Vesna Đogani otvoreno je govorila o depresiji sa suočila nakon rođenja sina Adrijana.

Naime, Vesna sa suprugom Đoletom Đoganijem ima naslednika Adrijana i ćerku Lauru, a kako je sada otkrila, posle prvog porođaja prošla je kroz težak period.

- Znam da mnoge žene ćute o ovome, ali ja sam prvih šest meseci od Adrijanovog dolaska na svet patila od postporođajne depresije. Manifestovala se tako što sam bila potpuno bezvoljna za bilo kojom aktivnošću u vezi sa bebom, čak nisam znala šta da radim sa sinom, plašila sam se da neću moći. Nije pomoglo ni što se Đole postarao da mi sve bude maksimalno olakšano, unajmio je ženu koja nam je pomagala oko svih kućnih poslova, moje je bilo samo da budem majka, da se posvetim sinu i ništa više od toga, ali ja nekako na samom početku nisam mogla. Naravno, to je vremenom prolazilo i razvila sam veoma poseban odnos s njim. Kasnije, kada sam rodila Lauru, već sam mnogo drugačije gledala na stvari - rekla je Vesna.

Ona je zatim ispričala i da je zbog poteškoća u roditeljstvu morala da se obrati psihoterapeutu.

- Kako je Adriano postajao sve stariji nisam mogla da se izborim s njegovim temperamentom, ništa me nije slušao i za sve je mislio da zna bolje. Zato sam se obratila za pomoć profesionalcu i učila sam da drugačije pristupim svom detetu kako bismo pronašli zajednički jezik. Đole je u tom pogledu bio drugačiji od mene, umeo je da povuče granicu i bude strog kada je potrebno, ali i popustljiv u istoj meri - objasnila je Vesna u emisiji kod koleginice Goce Tržan.

Izvor: Kurir.rs
Foto: djoganivesna/Instagram

ćerka Laurađole đoganipevačicapostporođajna depresijasin adrijantop_slidervesna đogani