SUD DONEO ODLUKU NAKON SASLUŠANJA MILICE RISTIĆ: Nikola Rađen neće biti krivično gonjen

Pevačica Milica Ristić danas je bila na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde je izjavila da ne želi krivično da goni Nikolu Rađena.

Milica je, naime, svog dečka, vaterpolistu Nikolu Rađena 1. aprila prijavila policiji za nasilje u porodici, a danas je na saslušanju izjavila da je sve što je među njima bilo toga dana incident koji se nikada pre a ni kasnije nije dogodio.

- Dana 11.05.2022. godine je u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavljen razgovor sa M.R. a povodom događaja koji se dana 01.04.2022. godine odigrao između nje i njenog vanbračnog partnera N.R. Ista je tom prilikom izjavila da je predmetni događaj „izolovani incident koji se prvi put desio", da su ona i N.R. u skladnom odnosu, da je isti poštovao izrečenu hitnu meru i da je 32 dana nije kontaktirao niti joj prilazio, nakon čega su obnovili vanbračnu zajednicu, kao i da ne želi da se N.R. krivično goni - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

U saopštenju se podseća da je 1. aprila, dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kontaktiran od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i u konsultaciji sa istim je prema Nikoli Rađenu, od strane policijskih službenika Policijske stanice Stari grad određena hitna mera privremene zabrane učiniocu da kontaktira pevačicu i prilazi joj. Hitna mera je potom produžena za još 30 dana rešenjem dežurnog sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu.

- U toku postupka tužilaštvo je pribavilo izveštaj nadležnog centra za socijalni rad kojim je utvrđeno da ne postoji potreba za daljim izricanjem mera zaštite od nasilja u porodici i da je stepen rizika od ponavljanja nasilnog oblika ponašanja nizak. Uzevši u obzir mišljenje pribavljeno od Gradskog centra za socijalni rad, kao i izjavu M.R. tužilaštvo je donelo odluku da se protiv N.R. ne pokreće krivični postupak - saopštilo je tužilaštvo, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir.rs/Blic.rs
Foto: _milica_ristic/Instagram

bivši vaterpolistafizičko nasiljeMilica Ristićnikola rađenpevačicaprvi osnovni sudsaslušanje