KO SE POVLAČI U SEBE, A KO POSTAJE AGRESIVAN: Kako se horoskopski znaci nose sa osećajem tuge?

Kada zapadnu u životne i ljubavne probleme pripadnici horoskopskih znakova reaguju na različite načine. Neki se povlače u sebe, drugi mnogo razmišljaju, treći se ljute.

Ovan

Kada je Ovan tužan, ima tendenciju da postane impulsivan, ljut i sklon naglim reakcijama. Tada često ispadne iz svoje uobičajene rutine i odbacuje svoje navike, pa se i svađa sa drugima.

Bik

Tuga i žalost imaju jak uticaj na Bika. Oni tada odlutaju u svet samoće, vole da se izoluju i često se osećaju bespomoćno. Inače, lako se naljute, nisu baš strpljivi i ne vole da se bave drugima.

Blizanci

Blizanci prave jednu veliku grešku kada osećaju tugu. Oni analiziraju sve do najsitnijeg detalja što često zna da ih odvoji od stvarnosti. Ne podnose emocije koje uključuju tugu i žalost, jer ih one odvajaju od ostatka sveta i teraju da se povlače u tišinu.

Rak

Kada se nešto loše događa, Rak gubi razum i postaje emotivno nestabilan. Koliko je tuga za njega nepodnošljiv osećaj pokazuju i bolovi u želucu koje tada oseća. Sklanjaju sve osobe od sebe, odvajajući se od sveta sve dok se ne "smire".

Lav

Lav ne može da sakrije emocije. Često ih otvoreno pokazuje svima. Stres im se odmah vidi na licu, a često su na ivici nervnog sloma. Razdražljivi su, željni pažnje i skloni prenemaganju čak i ako znaju da im to može pomoći.

Devica

Devica ne želi ni sa kim da priča kad je tužna i potištena. Osobe u ovom znaku imaju tendenciju da u ovim trenucima odbijaju ljude. A ako im zaista zasmetate, pokazaće vam svoje neprepoznatljivo, impulsivno, čak i agresivno ponašanje.

Vaga

Kada su tužne, Vage postaju nestabilne i neraspoložene. Ne vole da se druže, iako pokušavaju da sakriju tugu. Ne žele da pokažu drugima svoja osećanja. Naizgled se trude da izgledaju stabilno kako ljudi oko njih ne bi brinuli.

Škorpija

Ovaj horoskopski znak je strastven, ali kada oseti tugu ili depresiju zna loše da reaguje. U teškim, depresivnim razdobljima Škorpije lako postanu neprijateljski raspoložene, na nasilan, agresivan način. Misli im postaju zastrašujuće, što dovodi do toga da žele da ostanu izolovani od ljudi.

Strelac

Kad je tužan, Strelac postaje letargičan. Brzo postaje ozbiljan i vrlo zabrinut. On pronalazi načine kako da izbegne stvarnost.

Jarac

Inače odlučan i razuman, kada je tužan, Jarac upada u zamku beznađa. Gubi svaku motivaciju i interes za brojne stvari. Preterano razmišljajući o svemu, pokušava da se "vrati na staro".

Vodolija

Najčešće skrivaju osećanja kako bi sebe, pa i druge spasili tuge i sažaljenja. Kada ih ipak preplavi tuga, Vodolije traže izolaciju i samoću. Glume da je sve u redu, ali iznutra ih pogađa neprijatna tišina.

Ribe

Tuga Ribe ulazi u sferu tame i očaja jer se stalno opsesivno sećaju loših stvari koje su im se dogodile tokom života. Postaju zabrinute, anksiozne i sklone samoći, neretko se osećajući krivima za sve pa i one najbanalnije sitnice u svom životu.

Izvor: Prva.rs/Atma.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

emocijehoroskoptugatugovanje