POMOĆU PET TRIKOVA: Modni stručnjaci otkrivaju kako da uvek dobro izgledate na fotografijama

Kada odaberemo dobar autfit, odemo na važan događaj ili prosto se osetimo izuzetno lepo, želimo da ovekovečimo taj trenutak.

Ali, često imate utisak da ste ispali drugačije od onoga kako ste zamišljali. Čini vam se da ste znatno lepši u ogledalu nego na fotografiji?

Mnogi poznati modeli, manekenke i influenserke koje prate milioni otkrile su šta to slike čini znatno kvalitetnijim i boljim.

Pokušajte sa ovim trikovima pa uporedite fotografije sa onima od pre!

1. Rasveta

Dobro osvetljenje ključ je svake dobre fotografije. Možete izgledati savršeno, ali ako je svetlost u prostoriji ili napolju loša, vaša perfektna šminka, frizura ili autfit prosto neće doći do izražaja. Treba da izbegavate svetlost koja dopire odozgo, budući da stvara ne tako lepe senke. Pored toga, izbegavajte i svetlost koja dopire odozdo, ali i one fluorescentne zrake. Idealno bi bilo da odaberete prirodnu svetlost i slikanje u vreme izlaska ili zalaska sunca.

2. Držanje

Izbegavajte svaku krajnost - sa previše opuštenim stavom ili vojničkim držanjem nećete dobiti dobru fotografiju. Potrudite se da opustite i zabacite ramena i da suptilnije istaknete struk i pozadinu.

3. Pokret

Klasično poziranje i stajanje kao kip na fotografijama totalna su greška. Mnoge influenserke prave se da hodaju napred-nazad ispred objektiva jer znaju da će tako dobiti mnogo lepšu sliku. Recimo, ako izbacite i istaknete jednu nogu, izdužićete figuru, bez obzira da li sedite ili stojite.

Ako ne znate šta da radite sa rukama, uvek ih možete osloniti na torbicu, šoljicu kafe ili ih provući kroz kosu.

4. Ekspresija na licu

Mnogo ćete lepše ispasti na slikama uz blagi smešak ili poluotvorene usne. Za zavodnički pogled, podignite obrve i izbegavajte suviše ozbiljne facijalne ekspresije.

5. Ugao

Istina je da se ništa ne može postići preko noći i odjednom. Vežbajte ispred ogledala, tražite uglove koji vam najviše odgovaraju, pronađite pozu u kojoj dolazi do izražaja sve najlepše na vama. Ne postoji jedan ugao pod kojim svi ispadnu dobro na fotografijama, zato pronađite svoj.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

društvene mrežefotografijefotografisanjelepotamodaselfi