ATRAKCIJA ZA ZALJUBLJENIKE U PARANORMALNE AKTIVNOSTI: Prodata najozloglašenija američka kuća koja je inspirisala film "Prizivanje zla"

Seoska kuća na Roud Ajlendu koja je inspirisala film "Prizivanje zla" prodata je za preko 1,5 miliona dolara. Plaćena je za 27 odsto iznad tržišne cene. Porodica koja je 70-ih godina živela u toj kući tvrdila je da je u njoj bilo paranormalnih aktivnosti.

Najozloglašenija američka kuća, koja je inspirisala horor film reditelja Džejmsa Vana iz 2013. godine "Prizivanje zla" (The Conjuring), prodata je za 1,525 miliona dolara (1,19 miliona funti).

Kuću je kupila bostonska developerka Džeklin Nunez za cenu koja je za 27 odsto viša od tražene.

- Ova kupovina je za mene lična - izjavila je Nunez.

Iako kuća sa jezivom reputacijom nije bila prikazana u filmu, ona postoji. Izgrađena je 1978. godine. Porodica Peron nije verovala u duhove, ali se to promenilo čim su se uselili u kuću u januaru 1971. godine.

- Slagala sam se duhovima od samog početka - rekla je Andrea Peron, koja se preselila u kuću sa roditeljima i četiri sestre kada je imala 12 godina.

Rekla je da se u nekim trenucima plašila kada je videla šta se dešava njenoj majci, kao i celoj porodici.

Vlasnici kuće od 2019. godine bili su istraživači paranormalnih aktivnosti Džen i Kori Heinzen, koji su je kupili 2019. godine za 439.000 dolara.

Par je objavio da prodaje kuću 2021. godine i ozbiljno su profitirali. Dobili su deset ponuda, ali je Džeklin Nunez kupila kuću.

Iznajmljivali su je, inače, noću istraživačima paranormalnih aktivnosti, a nova vlasnica je najavila da će sa tim nastaviti.

Film "Prizivanje zla" je doživeo veliki uspeh. Govori o porodici koja živi u seoskoj kući iz 18. veka na Roud Ajlendu i u kojoj se dešavaju neobjašnjivi fenomeni i paranormalne aktivnosti.

Sniman je prema originalnim zapisima najpoznatijih demonologa bračnog para Eda i Lorejn Voren. Ed Voren je ovaj slučaj naveo kao jedan od najstrašnijih iskustava tokom svoje karijere.

Izvor: RTS
Foto: Jake The Viking - YouTube/PrintScreen

duhovifilm Prizivanje zlahoror filmkućaparanormalne aktivnostisad