Ambasada Kraljevine Švedske obeležava Nacionalni dan u okviru projekta "Zelena Srbija"

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku JKP „Zelenilo Beograd“ i Eurobank Direktne, realizovaće akciju sadnje drveća u Opštini Novi Beograd u okviru projekta „Zelena Srbija“.

Sadnja će se realizovati u ponedeljak, 6. juna, sa početkom od 10.30 časova u Parku Ušće, u blizini dečijeg igrališta. Ovom prilikom Park Ušće će biti oplemenjen sadnicama lipe, japanske trešnje i kuglaste katalpe.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. Projekat je do sada realizovan u saradnji sa brojnim ambasadama u Srbiji, a podršku akciji sadnje drveća u Opštini Novi Beograd pružiće Ambasada Kraljevine Švedske, tako da će sadnji drveća prisustvovati njena ekselencija gospođa Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske u Srbiji.

Nacionalni dan Kraljevine Švedske obeležava se 6. juna, na dan kada će se sadnja realizovati, stoga je Ambasada Švedske u Beogradu proslavu jubileja posvetila temi Zeleno društvo – održivi način života, i to upravo iz razloga što je Švedska najveći donor Republike Srbije u oblasti životne sredine.

Kako bi zajednički obeležili Nacionali dan Kraljevine Švedske u okviru projekta „Zelena Srbija“ ceremonijalno će zasaditi drvo i nakon sadnje se obratiti medijima:

  • Zoran Radojičić, gradonačelnik Grada Beograda,
  • Nj. E. Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske u Beogradu,
  • Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu u nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
  • Predstavnici partnera projekta JKP „Zelenilo Beograd“ i Eurobank Direktne.

U okviru projekta, koji se već treću godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije na godišnjem nivou. Opština Novi Beograd je 22 opština po redu u kojoj se sadnja do sada realizovala.

Ambasada Kraljevine Švedskecolor media communicationsDirektorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost SrbijeEurobank DirektneJKP Zelenilo BeogradNj. E. Anika Ben DavidSlađan VelinovSRBATOMzelena srbijaZoran Radojičić