Plavi doputovali u Nemačku

BILERBEK, (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore doputovala je u utorak u Nemačku na Svetsko prvenstvo, a ekipi je pripremljen doček u gradu Bilerbeku, bazi "plavih" na Mondijalu.
Ekipu Ilije Petkovića dočekali su na centralnom trgu Bilerbeka gradonačelnica Marion Dirks i nekoliko stotina navijača sa zastavama SCG. Selektor je rekao da su "plavi" odabrali ovaj gradić zbog mira i tišine.Čitav grad je okićen  trobojkama SCG, a na mnogim mestima istaknuti su transparenti sa željama dobrodošlice "plavima".
Vest dana u reprezentaciji bila je odlazak selektorovog sina Dušana Petkovića iz tima, zbog pritiska javnosti i optužbi za nepotizam. Ekipa se ranije suočila s lakšom povredom Mateje Kežmana i crnogorskim referendumom.
Selektor Petković rekao je, međutim, da je atmosfera u timu dobra, uprkos svemu."Atmosfera u ekipi je dobra, kao što je bila i u kvalifikacijama. Naša glavna i jedina želja u ovom trenutku jeste da prođemo prvu fazu takmičenja".
SCG će igrati u grupi sa Argetninom, Holandijom i Obalom Slonovače. Petković je ocenio da će prvi meč, s Holandijom, u Lajpcigu, biti odlučujući."Čeka nas velika bitka, kao u šahu. Onaj ko bolje otvori partiju izaći će iz nje kao pobednik", objasnio je on.