AKO OPET BUDE DEČAK - USVOJIĆU DEVOJČICU: Ivana Korab po četvrti put se podvrgla vantelesnoj oplodnji

Srpska manekenka Ivana Korab u februaru prošle godine rodila je sina Matea, kog je dobila uz pomoć vantelesne oplodnje, a želja za drugim detetom je toliko bila jaka, da se pre nekoliko dana odlučila na isti korak po četvrti put. Manekenka je lepe vesti podelila na društvenim mrežama, a nakon toga je rekla da joj je sada mnogo lakše, ta da će ukoliko ponovo rodi dečaka, usvojiti devojčicu.

Druga trudnoća postala je njena velika želja od kada je u ruke uzela svog sinčića, jer je želela da mu u životu podari i najboljeg prijatelja. Ivani je od pratilaca stigla ogromna podrška i brojne čestitke na hrabrosti, upornosti i želji.

- Mnogo mi je lakše sada, što se tiče samog pritiska i opterećenja da li će uspeti, ali pošto radimo drugačiju proceduru malo je duži proces. Imala sam desetu anesteziju za dve i po godine, tako da ima svojih loših strana, ali kad dođe bebana sve će to biti zaboravljeno kao i prvi put - istakla je Ivana i dodala:

- Uvek sam želela da imam i dečaka i devojčicu, ali se svi šale da sam mama za dečake i da će biti opet dečak. Bitno je da sve prođe kako treba, ako bude još jedan dečak usvajam devojčicu i rešili smo.

Podsetimo, kada je rodila sina Matea, to je bio treći pokušaj vantelesne, dok je nakon drugog Ivana izgubila bebu, o čemu je otvoreno govorila.

- Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam presrećna, na sedmom nebu. Pošto lekari predlažu da se, kako embrion ne bi ispao, leži par dana, otišla sam kod mame i tamo provela neko vreme. Predlog je bio dva, ja sam ležala četiri dana, bukvalno sam ustajala samo da odem do toaleta i da se istuširam. U jednom momentu posetio me je brat sa mlađim sinom i kada sam silazila niz stepenice da ih dočekam niz noge je počela da mi curi krv, poput scene iz nekog horor filma. Toliko mi je bilo teško da sam naricala, nisam mogla da se suzdržim. Mesec dana sam bila kao zombi. Po sedam sati dnevno sam na telefonu igrala neku glupu igricu - ispričala je manekenka tada, koja uprkos lošem iskustvu, nije odustajala i pola godine kasnije, treći put je otišla na vantelesnu, zatrudnela i rodila zdravog dečaka.

- Poenta je koliko ti hrabrosti treba da prolaziš kroz sve to, da ne digneš ruke i ne kažeš: "E, okej, nije mi suđeno". Ne znači da ti nije suđeno, već samo da ti malo više vremena treba, da moraš malo više da se potrudiš - dodala je Ivana.

Manekenka je sina dobila u braku sa čovekom koji nije poznat javnosti. Ivana ga krije, ni na Instagramu nikada nije objavila zajedničku fotografiju sa njim. Jednom prilikom je izjavila da je u srećnom braku već tri godine.

Manekenki je to drugi brak, 2013. godine se udala za dugogodišnjeg dečka, crnogorskog biznismena Mija Danilovića, ali su se razveli posle samo mesec dana.

- Žao mi je što se u medijima na ružan način polemiše o mom braku. Da nisam mislila da će trajati do kraja života, sigurno ne bih odlučila da se udam - rekla je Ivana tada.

Izvor: Blic.rs
Foto: ivanakorab/Instagram

ivana korabsin mateovantelesna oplodnja