“Najlepša bašta Novog Sada“: Ljubičin egzotični vrt pun cveća, voća i povrća

Akcija “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA“ nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications četvrtu godinu zaredom organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Danas vam predstavljamo nesvakidašnju baštu Ljubice Aničić iz Novog Sada u čijem se vrtu, pored petunija i šarenog cveća koje je karakteristično za vojvođanska dvorišta, nalaze i tri banane, morski šipak, a oko ruzmarina raste krastavac. Pored krastavca tu je i čeri paradajz.

Svoje mesto u bašti našla je i lavanda koja retko koga ostavlja ravnodušnim od prolaznika, a tu je i ogroman limun koji rađa svake godine. Fikus koji se proteže na skoro dva metra krasi dvorište, kao i mnogobrojne lekovite biljke ali i jagode koje je baba Ljubica zasadila za svog unuka Vojkana koji joj pomaže u uređivanju bašte i u berbi jagoda. Tu su i jasmin, ruže, hortenzija, ljiljan...

Prijave za ovogodišnji konkurs bile su otvorene od 15. aprila do 15. juna 2022. godine, kada su svi zainteresovani Novosađani mogli da pošalju svoju prijavu, a u konkursu su mogle da učestvuju i bašte koje su bile u konkurenciji 2019. i 2020.

Narednih dana objavićemo i sve preostale pristigle prijave, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

color media communicationsdnevnikFrancuski institut u Novom SaduLjubica Aničićnajlepsa basta novog sadanovi sadnovosadska televizija