SADA TO ČINIM PERIODIČNO: Miloš Timotijević otkrio zbog čega je dve godine odlazio na psihoterapiju

Miloš Timotijević ostvario je veliki broj zapaženih filmskih, televizijskih i pozorišnih uloga.

Glumac je otkrio da je tokom koronavirusa osetio veliki strah i da je cela situacija oko pandemije uticala na njegovo psihičko stanje.

- U početku nisam osećao tu vrstu pritiska, ali se on s vremenom pojačavao i krenuo 'da me radi'. Inače, nisam čovek koji voli da se izoluje, osim ako mi nije neophodan mir pa to uradim svesno. Zabrane koje smo imali tokom lokdauna bile su stvarno strašne, nisam mogao ništa da radim, a pošto sam slobodan umetnik, to je pritisak i teskobu dodatno pojačalo. Kad se sve nagomilalo, da ne bih pukao, odlučio sam da poslušam savete prijatelja i potražim stručnu pomoć. Intenzivno sam odlazio na terapije dve godine. Sada to činim periodično, kad osetim potrebu. Zanimljivo je da terapije ne mogu da budu kontraproduktivne, one samo ne moraju da budu produktivne. To zavisi od vas i vaše želje da uradite za sebe nešto dobro. Ako imate istinsku želju, pomoći će vam, a ako je nemate, verovatno ćete samo gubiti vreme - rekao je glumac.

Timotijević uglavnom tumači kompleksne likove i kako je naglasio to utiče na promene u njegovom privatnom životu:

- Postoje likovi koji me znatno promene privatno. Što si bliži liku, više se i sam menjaš, želeo ti to ili ne. Ukoliko je distanca od lika koji tumačim veća, manja je mogućnost da utiče na mene. Imao sam taj doživljaj sa ulogom u seriji 'Besa', koju radim od 2018, i onom u filmu 'Vlažnost' za koji sam se spremao više od godinu i po dana. Ulazak u karakter koji je potpuno drugačiji od tvog ume da zbuni telo jer moraš da obiđeš čitav krug da bi došao do prirodnog i jednostavnog rešenja. A usput napraviš i gomilu grešaka. To mi se posebno događa u pozorištu. Da bih se resetovao i vratio sebi, odlazio sam redovno na psihoterapije.

Glumac je nedavno završio snimanje serije "Poziv", gde je imao zadovoljstvo da sarađuje sa glumicom Mirjanom Joković, koju je obožavao još kao student.

- Mira Joković je jedan od ključnih razloga što sam prihvatio taj posao. Divio sam joj se i pratio njen rad još kao klinac, kasnije i kao student. Bilo mi je veliko zadovoljstvo što smo igrali zajedno, brzo i lako smo sarađivali. Najvažnije je što je glavni lik u seriji ženski. Mislim da će biti veoma važna zbog toga - ispričao je on za "Gloriju".

Najavio je i nove predstave koje će na reperoaru biti od oktobra, a osvrnuo se i na to kako se relaksira nakon zahtevnih uloga.

- Komad po tekstu Arijela Dorfmana igraćemo od oktobra u Bitef teatru. Imam dosta tešku i kompleksnu ulogu, u pitanju je psihološki triler. Možda najteži deo našeg posla jeste da ulogu ne poneseš kući. Reset posle predstave je veoma bitan, ali je često teško vratiti se samom sebi. Ponekad mi je potrebno da se posle jakih, dinamičnih uloga, posebno kad su u pitanju negativci, vozim po gradu sat-dva i glasno slušam muziku kako bih se očistio i došao kući normalan - rekao je Miloš.

Izvor: Nova.rs/Gloria
Foto: milosdtimotijevicofficial/Instagram

BesaizolacijakoronavirusLokdaunmiloš timotijevićpozivpsihoterapija