STRAST TRAJE KRATKO, A POVEZANOST ZAUVEK: Kako odabrati pravog partnera za sebe?

Kada žena pogleda svog muškarca trebalo bi da se oseća zaštićeno i sigurno pored njega. Pored pravog muškarca žena bi trebalo da se oseća kao kod kuće i trebalo bi da želi tamo da se vrati.

Strast ima rok trajanja, a ona može potrajati do sutra, dok je kompatibilnost ono što povezuje ljude zauvek. Nema te lepote nego kao kada pored sebe imate čoveka koji vam odgovara, koji vas ne zamara, ne smara, ne zvoca... Jednostavno vas prihvata takve kakve jeste. Pušta vas da budete same kad vam je to potrebno. Nudi vam svoje rame za plakanje kada vam je potrebno i pušta vas da budete svoji u svakom trenutku života. I vi mu uzvraćate istom merom - to je kompatibilnost! Kada smo dovoljno mudri, izgrađeni i u skladu sa svojim telom, možemo pametno da izaberemo za sebe. I poenta je da pronađemo nekoga sa kim smo kompatibilni.

Zašto mnogi brakovi pucaju? Baš zbog nekompatibilnosti. Baš zato što često nailaze na sukobe interesa, što su često u konfliktu i ne mogu da razumeju jedno drugo zbog različitog karaktera. Takav brak može da potraje, ali to će biti kao brak iz pakla. U većini slučajeva uvek je bolje odabrati osobu koja vam se dopada i sa kojom ste kompatibilni nego osobu za kojom ste ludi, opsednuti i opčinjeni raznim prolaznim emocijama. Izreka "suprotnosti se privlače" je možda tačna, ali upamtite da je privlačnost prolazna stvar.

Strast neće doneti sreću u vaš odnos, jer nijedna strast nije trajala čitavog života. Ona dođe i prođe, dok ljubav i kompatibilnost ostaju zauvek. Izaberite onog sa kim je lako i prijatno živeti, a ne nekog sa kim ćete morati da se svađate i oko najveće gluposti.

Izvor: Pult24.info
Foto: Ilustracija/Pexels.com

brakemocijeidealan partnerkvalitetan ljubavni odnosljubavosećanjapovezanoststrastveza