Srbija slavi 4. jul: Nole pred Skupštinom u 20h!

Novak je u izjavi za medije rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je taj trijumf počela da proslavlja čitava Srbija i sav naš narod gde god da se nalazio.

“Najlepše moguće reči koje možete da zamislite, e tako se osećam. Mnogo je godina rada, mnogo znoja uložen samo da bi se osvojila ova titula. Jako mi je teško da na neki način dočaram ljudima koliko meni ovo znači. Ovo je najvažniji, najlepši i najveći turnir koji sam osvojio. Oduvek sam maštao da ga osvojim, a uspeo sam. Uspeo sam prvi put da uzmem i prvo mesto Nadalu, fenomenalan je osećaj. Prezadovoljan sam”, rekao je Đoković u izjavi za TV B92.

Đoković je rekao da je osećao da je "rođen za ovakav uspeh" i da je u samo dva dana ostvario svoja dva najveća sna - da postane prvi teniser sveta i da osvoji trofej na Vimbldonu.

Iako je iz Londona trebalo da otputuje direktno u Švedsku gde ga sa reprezentacijom očekuje četvrtfinalni meč Dejvis kupa, Nole je odlučio da promeni planove i da ipak doputuje u Beograd kako bi šampionsku titulu proslavio u svojoj zemlji.

"Možda i nazdravim. Koja čašica domaće rakije, kako i dolikuje proslavi nekog srpskog uspeha, zar ne?"

Najbolji teniser sveta je naglasio da mu je velika čast što je imao podršku i predsednika države koji ga je uživo gledao i bodrio iz lože centralnog terena na Vimbldonu.

Doček Noleta će biti na platou ispred Doma Narodne Skupštine, u ponedeljak u 20 časova.

I, naravno, uživajte i radujte se!

novak ?okovićvimbldon 2011