FORMULA ZA SREĆAN BRAK: Koja je savršena razlika u godinama između partnera?

Univerzitet "Emori" u Atlanti sproveo je pre nekoliko godina istraživanje u okviru kojeg je matematički uvrđena savršena razlika u godinama između partnera, odnosno ona koja se smatra "receptom" za srećan brak.

U istraživanju u kojem je učestvovalo 3.000 ljudi, od kojih su svi barem jednom bili u braku, dokazano je da što je razlika u godinama veća, veća je i verovatnoća da će doći do razvoda.

Tako se pokazalo da se parovi između kojih je razlika više od pet godina, razvode u 18 odsto slučajeva, oni između kojih je razlika 10 godina u 30 procenata slučajeva, dok je procenjeno da je verovatnoća za rastanak kod parova s razlikom od dve decenije i više - čak 95 odsto!

Godine nisu jedini faktor koji su istraživali, već su naučnici uključili i druge parametre, poput toga da li su pre braka imali decu, imaju li zajedničko potomstvo, koliko su novca potrošili na venčanje, kakvog su obrazovanja... Zanimljivo, pokazalo se da i da je verovatnoća za razvod supružnika koji imaju velike razlike u stepenu obrazovanja 43 odsto.

U ovoj opsežnoj studiji otkriveno je da je idealna razlika u godinama samo godinu dana, jer je takvim parovima dato samo tri odsto verovatnoće da će se rastati.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Freepik.com

brakgodinekvalitetan ljubavni odnosljubavljubavna vezapartnerirazlika u godinamarazvodsrećan brakveza