KLJUČNE ZA DUGOVEČAN ODNOS: Kojih pet stvari morate znati o svom partneru pre nego što stupite u brak?

Pre nego što se odlučite da stanete na "ludi kamen", dobro razmislite o ovim stvarima.

Ljubav je divan osećaj - nema ničeg lepšeg kada volite i kada ste voljeni. Ljubav zna da nas zaslepi, pa ponekad ne želimo da vidimo i neke stvari kod voljene osobe koje nam na duže staze ne odgovaraju.

Stupanje u brak je velika prekretnica i odgovornost i zato sa ovom odlukom nikako ne treba žuriti. Bez obzira koliko voleli nekog, za skladan i dugovečan brak potrebno je mnogo više. Jako je bitno da li delite isto mišljenje oko krucijalnih stvari koje donosi zajednički život.

1. Njegovo mišljenje o deci

Možda vi želite decu, ali pitanje da li isto mišljenje ima i vaš partner. Može se desiti i obrnuto - da vaš partner žarko želi decu, dok vi smatrate da vam uloga roditelja ne pristaje. Ovo je važna tema o kojoj morate razgovarati sa osobom sa kojom planirate brak.

2. Finansijska situacija

Svađe oko novca, nažalost, veoma su česte u braku. Da biste sa nekim osnovali porodicu na zdravim osnovama, morate proveriti koliko je ta osoba odgovorna po pitanju novca. Možda je vaš partner sklon rasipanju novca ili nije spreman da se angažuje više kako bi obezbedio dobar život porodici. Ako vi niste takvi, to može biti veliki kamen spoticanja.

3. Kako se odnosi prema drugima

O ljudima možete zaključiti mnogo prema onome kako se ponašaju prema konobarima, bliskim prijateljima, porodici, strancima i slično. Jako je bitno i kakve odnose održava sa bivšim devojkama i na koji način priča o njima. Nikako ne smete gledati isključivo način na koji se ophodi prema vama, a ignorisati druge signale.

4. Intimnost

Pod intimnošću ne podrazumeva se samo seks, iako je slaganje u seksu od izuzetne važnosti za vezu i brak. Da li vaš partner ima potrebu za bliskošću i intomnošću kao i vi? Odgovor na ovo pitanje daće vam važne smernice. Ako je vaš partner hladan i retko kada vas zagrli, poljubi, mazi, a vi to baš želite, onda morate da razmislite o tome kako ćete se slagati u braku.

5. Kako se on nosi sa poteškoćama

Život nosi lepe i one manje lepe trenutke. Kada dođu teški periodi, svi se na različite načine nosimo sa njima. Ako vaša voljena osoba ne zna da se na adekvatan i zreo način nosi sa poteškoćama, razmislite kako će se onda ponašati u budućnosti, koja može doneti i teže trenutke od onih koje poznajete sad.

Izvor: Magazin.novosti
Foto: Ilustracija/Freepik.com

bračni odnosibrakintimnostljubav