HOROSKOP OTKRIVA: Koja je vaša najtoksičnija navika u vezi?

Iako se određene toksične navike u vezi generalno smatraju normalnim, one na kraju mogu uništiti vašu vezu. Ove navike su odraz naše ličnosti i teško ih je prevazići. Međutim, prepoznavanje i priznavanje toga da imate ove karakteristike može biti prvi korak u dobrom smeru.

Ovan

Previše ste tvrdoglavi da biste bili u vezi koja dobro funkcioniše.

Ovan može biti veoma tvrdoglav kada je u pitanju otkrivanje toga kako se zaista osećaju. Iz nekog razloga misle da je bolje da drže jezik za zubima o problemima sa kojima se suočavaju u vezi. Pa, uprkos njihovim očajničkim nadama - ništa u životu se ne rešava samo od sebe. Ako postoje problemi, o tim problemima bi trebalo razgovarati sa partnerom. Pogrešno je očekivati da će vaš partner nekim čudom shvatiti kada nešto nije u redu i ispraviti to.

Bik

Veoma ste konkurentni i ponekad možete biti okrenuti materijalnim stvarima kada su u pitanju odnosi.

Bik ne može da se odupre svojoj takmičarskoj prirodi, čak ni u vezi. Uvek postoji svetleći semafor koji sija u njihovom malom mozgu. Svaki ljubazan gest, svaka sitnica koju partner učini, sve se boduje i dodaje na taj semafor. Ne morate da vodite evidenciju sa rezultatima u odnosu sa partnerom. Nema konkurencije i diskusije o tome ko je bolji. Oboje ste u ovome zajedno, ne zaboravite to.

Blizanci

Oh, Blizanci - Nikada ne ispunjavate svoja obećanja, pa vaš partner nikada ne zna šta može da očekuje od vas.

Ljudi Blizanci su za nijansu previše nepouzdani da bi ih bilo ko shvatio ozbiljno. Oni se obavežu ns nešto, ali se retko kad toga pridržavaju. Što je još gore, oni nekako smišljaju takve izgovore kojima uspevaju da ubede isključivo sami sebe. Za nekoga ko je u vezi sa Blizancima može biti pomalo zamorno bivati iznova izneveren. Na kraju će doći do toga da uopšte neće moći da veruju drugoj osobi.

Rak

Skloni ste da budete previše emotivni u vezi sa svime i definitivno morate svom partneru dati malo više prostora.

Rakovi shvataju svoje veze previše ozbiljno. Prerano postaju mnogo privrženi. Ne može se poreći činjenica da su veoma ljubazni i brižni, ali ponekad njihova privrženost ograničava i guši. I vi i vaš partner ste pojedinci. Ne bi trebalo da budete nerazdvojni. Dajte im malo prostora da dišu ili biste ih mogli zauvek izgubiti. Vaša veza može biti kao iz bajke, ali bez obzira na to, ona ne treba da bude jedina stvar u vašem životu.

Lav

Previše ste opsednuti sobom i ne želite da se povinujete ničemu i nikome, uključujući i vašeg partnera.

Prema mišljenju Lava, najbolja stvar na ovom svetu je to što postoje. Oni imaju tu ideju o sopstvenoj nadmoći koja je odličan kvalitet za lidera, ali ne toliko za partnera. Budući da ste Lav, možda ste navikli da budete onaj koji upravlja svima oko sebe. Ali to nije zdrav stav za vezu u kojoj oba partnera moraju biti jednaka. Nemojte pretpostavljati da znate šta je najbolje za njih i ne pokušavajte da kontrolišete njihove živote. Smatrajte ih jednakima i tako ih tretirajte.

Devica

Izuzetno ste ljubomorni i previše analitični. Ne zaboravite - kada se drži pod pogrešnim uglom, lupa zapravo može izazvati ozbiljnu štetu.

Device teško vladaju svojom ljubomorom. One prave “od komarca magarca” i to samo pogoršava odnos. Budući da ste Devica, morate shvatiti da ne možete dovoditi u pitanje svaki potez svog partnera samo zato što ste nesigurni. Umesto toga, trebalo bi da razgovarate sa njima i da pokušate da prevaziđete svoju nesigurnost što će vam omogućiti da imate zdraviji odnos.

Vaga

Morate prestati da tražite probleme svuda i da prestanete da budete večiti dobrica u vezi.

Vage su veoma dobre u rešavanju problema. Ali to ih čini sklonim da traže probleme čak i tamo gde ih nema. Problematičnije od toga je to što one preuzimaju na sebe da 'popravljaju' i svoje partnere. Samo zato što neko nije tako organizovan ili uredan kao vi ne znači da mu je potrebna lekcija o planiranju i upravljanju. Morate pustiti ljude da budu svoje ličnosti. Nametanje sopstvenih očekivanja nikome neće pomoći. I s tim u vezi, ni sami niste savršeni. Pokušajte da se bavite introspekcijom I da radite na sebi, a ne samo da brinete o svom partneru.

Škorpija

Možete biti veoma dominantni do te mere da zapravo povredite osećanja svog partnera i na kraju ga udaljite od sebe.

Škorpije ne tolerišu kada stvari ne idu onako kako su planirale. Može biti prilično zamorno održavati korak sa očekivanjima Škorpije. A činjenica da imaju naviku da eksplodiraju zbog najmanje sitnice samo pogoršava sve. Škorpije, ne izlazite sa mašinom. Vaš partner je čovek i podrazumeva se ima nedostatke. Morate imati više razumevanja i strpljenja ako želite da vaša veza procveta.

Strelac

Patite od niskog samopouzdanja. U redu je da malo spustite svoj gard, da bi vaš partner znao na čemu ste.

Strelčevi sami sebi nanose bedu na vrat, bez učešća bilo koga drugog. Zaista imaju nisko samopoštovanje i stalno se time vode. Uvek osećaju da im nešto nedostaje u jednom ili drugom aspektu i to ih samo čini veoma negativnim u vezi sa svime. Vaš partner ne očekuje da budete savršeni, pa ne krivite njega što unosite toliko negativnosti u vezu. Morate naučiti svoju sopstvenu vrednost i prestati da se ponižavate. Samo tada možete biti istinski dostojni svog partnera.

Jarac

Imate visoko podignut gard. Takođe, što više budete zanemarivali vezu u koristi drugih stvari, to će ona više patiti.

Jarac je sam sebi dovoljan i sposoban da osvoji svet. Jarčevi su toliko navikli na to da su sami sebi šefovi, da zaboravljaju na to da u vezi stvari drugačije funkcionišu. Pred partnerom možete da spustite gard, da budete otvoreni i ranjivi. Morate da im verujete dovoljno da biste im dozvolili da sruše vaše zidove i upoznaju vašu pravu ličnost.

Vodolija

Morate se više zalagati za sebe, ne vrti se u vezi sve samo oko vašeg partnera.

Vodolije imaju nešto što im ne dozvoljava da se zauzmu za sebe. One misle da su bolje osobe ako dozvoljavaju svojim partnerima da imaju šta god požele, ali u stvarnosti ih na taj način samo guraju od sebe. Ne morate da pristanete na bilo šta što vas čini nesrećnim. To će se samo vremenom pogoršati i učiniti vezu disfunkcionalnom. Morate da shvatite da je bitno da se I vaš glas čuje i da su i vaše brige bitne u vezi. Biti ponizan ni na koji način ne znači voleti nekoga.

Ribe

Morate da prestanete da tražite dramu i da prestanete da romantizujete sve u vezi.

Poznato je da su Ribe kreativne i da imaju potrebu za dramom. Ali ponekad, ako njihove potrebe za njom nisu zadovoljene, same će je stvoriti tamo gde je nema. To bi ih moglo naterati da naruše u privatnost svog partnera. I to je samo početak mnogih nevolja koje mogu na sebe navući. Morate prestati da dopuštate svojim mislima da vas nadjačaju i morate poštovati privatnost svog partnera.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

horoskopljubavnavikatoksične navikeveza