ĐAČKO DOBA NIJE SVIMA ISTO: Kako se znaci Zodijaka ponašaju u školi?

Počela je nova školska godina, a uskoro će i studenti morati da krenu na predavanja.

Kako koji znak Zodijaka "podnosi" školu i učenje, ko se raduje početku nove školske godine, a ko je već počeo da odbrojava dane do zimskog raspusta... U nastavku saznajte šta kažu zvezde.

Kako koji znak podnosi školu i učenje?

Vatreni znaci

Ovan voli da sedi u prvoj klupi, ako može da bude srednji red i da bude "glavni" u odeljenju. Uvek se javlja prvi, uvek sve zna, pa i kad nije siguran on se pravi da sve zna. Uči jako brzo, ako ga materija zanima.

Lav takođe voli da bude u centru pažnje. Lako stupa u kontakt sa svima, ali nije baš toliko agilan da iskazuje svoje znanje. Ipak, zbog toga što ne želi da dozvoli sebi da ne bude uspešan, uvek će dati sve od sebe da nauči što bolje može svaki predmet.

Strelac voli da od svega nauči malo, ali nikad sve. On je kampanjac i zato, iako je inteligentan, ne stigne da sve uradi na vreme. Trebalo bi da se posveti organizaciji. Lako uči jezike, pa treba da se usmeri ka tome.

Zemljani znaci

Bik više voli da uživa nego da uči. Zato mu je jako teško da sedne da uči, a u školi će mu nekada važnije biti šta treba da jede, kako se obukao, kao i to kako se slaže sa drugima. Ipak, ako voli neku materiju to će lako savladati.

Devica voli da uči. Njoj niko nije ravan. Lako usvaja gradivo, sve uradi kad treba. Ona je uglavnom omiljena među profesorima i teži tome da bude najbolja u svakom predmetu.

Jarac nikad ne omaši rokove. Uvek se trudi da bude odgovoran, jer voli da ga pohvale da je bio vredan. Ne odustaje, ma koliko da je teško, uvek nađe neki način da nauči najteže lekcije i ima svoj sistem. Jedino što mu sve sporije ide, pa ga to nekad frustrira.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Vodeni znaci

Rak ne voli da ide u školu. Ukoliko ima dobre prijatelje, onda mu nije toliko teško, ali ne voli da se odvaja od kuće. Najradije bi da prenese neke stvari iz kuće u školu ili na fakultet. On uvek želi da se oseća kao kod kuće. Teško započinje učenje, ali kad krene sve mu bude lakše.

Škorpija ne uči puno, ali uči sve što treba. Uvek se dobro raspita na šta da obrati pažnju. Šta je neophodno za uspeh nikada ne zaobilazi, ali je vrlo lukava i pronicljiva i lako se snađe u svakoj oblasti. Jako je ambiciozna.

Ribe su uglavnom naklonjene umetničkim predmetima, jer nemaju fokus da rade zadatke iz matematike ili da se bave algoritmima. Lakše im je da se bave književnošću, umetnošću, crtanjem, a ne nekim ozbiljnijim temama. Lakše uče noću nego danju, jer im se preko dana stalno spava i nemaju motivaciju.

Vazdušni znaci

Blizanci uče sve iz delova. Oni rasporede lako svoje obaveze i završe sve što mogu jako brzo. Oni nisu upadljivi kao vatreni znaci, ali sve detalje znaju i ističu se svojim znanjem, a ne stavom. Jezici im idu odlično.

Vaga je umetnička duša. Ona voli da uči da bi bila pohvaljena, skoro kao Lav. Ne može da podnese kritiku. Zato će sve da uradi da bude dobra ili najbolja. Perfekcionista je, iako nekad neodlučna, lako se organizuje i završi sve obaveze na vreme. Bitno joj je da pribor i oprema za školu ili fakultet budu lepi, da bi lakše učila.

Vodolija je znak koji najlakše i najbrže uči. Ona je okrenuta prirodnim naukama, matematici ili ekonomiji. Ipak, ni marketing joj neće teško pasti. U školi je najbolji drug, uvek svima pomaže, pa se to nastavlja i na fakultetu. Vodolija ne razume kad neko nešto ne može nešto da nauči, za nju je sve moguće.

Izvor: Republika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

horoskopobrazovanješkolaučenje