ODRŽAN JOŠ JEDAN POLUFINALNI IZBOR ZA MISS SRBIJE: Ana Kukolj izabrana za Miss Gornjeg Milanovca (FOTO)

Proteklog vikenda u Gornjem Milanovcu upriličen je događaj za pamćenje. Na novootvorenim bazenima na Rudniku održano je polufinalno takmičenje izbora za Miss Srbije. Pobednica ovog takmičenja direktno se plasirala u finale izbora Miss Srbije 2022.

Nakon duže pauze zbog epidemije, organizatori izbora za Miss Srbije su ove godine nastavili tradiciju organizacije izbora po gradovima Srbije.

Do sada su organizovali izbor u Kučevu, Vrnjačkoj Banji i ovog vikenda u Gornjem Milanovcu. Kako su nam rekli organizatori uželeli su se ponovo organizacije ovih događaja, iako ih organizuju sa puno odgovornosti i bojazni od epidemije ili nekih drugih nepredviđenih situacija.

- Nažalost, naši planovi ne mogu da budu dugoročni, ali se trudimo da reagujemo brzo, kvalitetno i u što kraćem roku. Polufinalna takmičenja organizujemo uz podršku lokalne samouprave, turističkih organizacija i entuzijasta koji žele svom gradu da poklone ovaj događaj koji nije samo prezentacija upakovane lepote sa mašnicom, nego prezentacija lepote sa smislom. Cilj naših polufinalnih takmičenja jeste da se devojke ne takmiče u svojim gradovima nego u drugim. Uz prisustvo turističkih prezentera upoznaju delove Srbije u koje možda ne bi otišle, posete sva kulturno istorijska mesta, kulturnu baštinu tog kraja, turističke destinacije i sve to objave na popularnim društvenim mrežama. Takmičarke su oduševljene ovim konceptom i kako nam rekoše da su fascinirane Rudnikom, Takovom, saznanjem koje su dobile boraveći dva dana u Gornjem Milanovcu. Seoski turizam je nešto što im je bila atrakcija boraveći u domaćinstvu Tomić na Savincu. Drugi dan nakon takmičenja Miss i top 5 su i u Gornjem Milanovcu zajedno sa organizatorima posadile tri jorgovana kao podršku internacionalnom projektu "Srbija zemlja jorgovana" autorke Vesne De Vinče. Novootvoreni bazen na Rudniku bio je prepun gostiju koji su pratili događaj bodrili svoje favoritkinje. Žiri je imao zasta težak zadatak. Sve učesnice su lepe, ali trebalo je izdvojiti najkompletniju i najbolju među jednakima. Sitnice i detalji su presudili - rekla nam je Andrijana Savić Miss Srbije 2019 koja nas je predstavljala na svetskom izboru 2021. na čiju je inicijativu pokrenuta kampanja da se izbora za Miss organizuje u Gornjem Milanovcu i izabere njena naslednica.

Andrijana je dalje još dodala da je titula i kruna san svake devojke koja se takmiči, ali da je to velika odgovornost.

- Na mojoj naslednici je da bude primer mladima prvo u našem gradu a onda i šire, da promoviše sve vrednosti našeg kraja, kulturnu baštinu, turističke potencijale i destinacije gde god da se nađe. Da kao ambasador lepote našeg grada, između ostalog, maksimalno koristi popularne društvene mreže u promotivne svrhe lepote Srbije i Gornjeg Milanovca. Od srca joj čestitam i stojim joj na raspolaganju 24 sata za sva pitanja i predloge.

Foto: Duško Kuzmanović

A titulu najlepše Miss Gornjeg Milanovca i Miss turizma Gornjeg Milanovca, osvojila je Ana Kukolj studentkinja Stomatološkog fakulteta u Beogradu koja ima 21 godinu. Za sebe kaže da je veoma ambiciozna i pravična, hobi joj je gluma, govori engleski i grčki jezik. Uključena je u rad fondacije "Ana i Vlade Divac" i rekla nam je da se oseća ponosno kada na bilo koji način nekome može da pomogne.

Prva pratilja je osamnestogodišnja Aleksandra Mojsević koja završava muzičku školu. Ona svira klavir i harmoniku, a trenutno je na odseku pevanja. Član je pevačkog društva Hrama Svetog Save. Druga pratilja je Javorka Ramić iz Žitorađe, učenica je Tehničke škole u Prokuplju. Miss šarma je Sanja Gardović, a Miss fotogeničnosti je Anđela Ilić.

U muzičkom delu programa nastupili su Zorana, Mikan Kozomora, Dragan Pavlović - pobednik Sabora trubača, dobitnik Zlatne trube Guče za 2022. godinu i Jellena koja je promovisala novu pesmu i ujedno bila voditelj manifestacije.

U žiriju su, pored lokalnih čelnika, specijalni gosti bili Nebojša Stojanović, iz Skloništa Srbije, glumac Milan Bosiljčić, Miss Glam World Valentina Vasilić, Miss Srbije za Miss Sveta 2021 godine Andrijana Savić i predsednica kompanije Vesna De Vinča - Jugović.

Foto: Duško Kuzmanović

Vesna De Vinča je tog dana sa Maldiva stigla u Gornji Milanovac i nije krila oduševljenje dobrim izborom i dobrom organizacijom događaja. Uputila je pohvale gradu Milanovcu, institucijama i privrednicima koji su podržali a veliko hvala uputila je predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću koji razume misiju ovih događaja i promociju Srbije u svetu.

Možda najbolje govore i reči učiteljice sa Rudnika koja je iz publike prišla jednom od organizatora i sa velikim poštovanjem blagim i smirenim tonom iskazala poštovanje i zahvalnost za ovaj događaj, a posebno je naznačila da ima nade za mlade i njihovu budućnost, kada se ovako sa njima radi i kada u prvi plan ovog
takmičenja stavljamo obrazovanje i stipendije za školovanje koje kompanija Miss Srbije dodeljuje.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Duško Kuzmanović

Ana KukoljAndrijana Savićmiss srbijeMiss Srbije 2022polufinalni izbori za miss srbijevesna de vinca