IAKO VERUJETE U SUPROTNO: Šest znakova govore da niste preboleli bivšeg partnera

Veza je završena. Partner je napustio vaš život. Ima dana kada mislite da vam je bolje bez njega i da je sve to bila jedna velika greška koja se morala desiti da biste nešto naučili i odrasli kao ličnost. Ali, tu su i ti drugi dani. Oni kada ne možete da ustanete iz kreveta, kada razmišljate šta bi mogli da uradite i gde bi vam bio kraj da je samo nešto bilo malo drugačije.

Prekid veze je uvek težak. Bez obzira na to da li imate 17, 30 ili 50 godina - uvek se u glavi pitate "da li je moglo drugačije?". Nemamo odgovor na to pitanje, ali ako ste mesecima nakon raskida zaokupirani neuspelom vezom, postoji šansa da ste još uvek zaljubljeni u bivšeg partnera, ili idealnu varijantu te veze koja se nikada zapravo nije ostvarila. Donosimo vam znakove koji sugerišu da još uvek (iako mislite suprotno) niste preboleli svoju bivšu ljubav. Spoznaja je prvi korak na putu ka oporavku.

Razmišljate o tome "šta bi bilo kad bi bilo?"

Ležite u krevetu i gledate u zid preko puta sebe i razmišljate o – bivšem partneru. Iako je vaša veza završena i trebalo bi da nastavite dalje, nešto vam preokupira misli i vraća vas u dane kada ste bili zajedno. Razmišljate o tome šta zapravo nije bilo u redu između vas i kako je došlo do raskida. Osvestite se i prestanite sa tom procenom prošlog života koji je završen i to očito sa razlogom. Obično ćete sebi postavljati razna pitanja odmah nakon raskida, ali ako i nakon nekoliko meseci razmišljate "šta bi bilo kad bi bilo", verovatno još uvek niste preboleli prekid.

Posećujete profile na društvenim mrežama

Znamo da ste navikli da kopate po profilu bivšeg ili bivše još iz doba kada ste bili u vezi. Navika je gadna stvar i teško je otarasiti je se, ali sada je krajnje vreme. Ovo opsesivno ponašanje loše utiče na vaš oporavak od veze. Stalno kopanje po profilu i "praćenje" gde je, sa kim je i šta radi krajnje je nezdravo za vašu psihu i jedan je od sigurnih pokazatelja da još niste preboleli vezu.

Žalite za bivšim/bivšom

To nije ništa čudno neposredno nakon raskida. Prirodno je da tugujete za osobom kojoj ste dali deo sebe, ali ako primetite da se stalno vraćate u prošlost i zaokupljate svoje misli događajima koji su davno prošli, žalite što ste raskinuli i neprestano ga/je upoređujete sa drugima momcima/devojkama koji pokušavaju da uđu u vaš život, možda ipak niste preboleli do kraja. Moraćete da poradite na sebi ako želite da olakšate ovaj period, u suprotnom ovo može biti veoma teško razdoblje za vas.

Okupira vaše misli

Previše razmišljate o svakoj sitnici koja se dogodila pred kraj vaše veze. Proživljavate sve dobre i loše trenutke i ne samo to, nego opravdavate one loše i umanjujete njihovu vrednost. Ovo je siguran pokazatelj da još uvek niste na pravom putu. Osim toga, ako bivšem ili bivšoj pošaljete poruku i kontaktirate ga/je zbog svake sitnice, budite sigurni da morate još mnogo da radite na samokontroli. Još uvek niste preboleli vezu, a ako je vaš bivši partner krenuo dalje, isto bi trebalo i vi da uradite.

Niste se pomirili sa raskidom

Još uvek se pitate zašto ste raskinuli i toliko ste osetljivi da niko ne sme da spomene ime vašeg bivšeg bez da vas rastuži? Definitivno niste preboleli. Jedina tema o kojoj želite da razgovarate je bivši, a ako povrh toga nemate planove za budućnost jer niste ni razmišljali o tome (jer još uvek maštate o prošlosti), teško ćete nastaviti dalje. Zapitajte se – da li možete da zamislite sebe kako ljubite drugu osobu? Jednom kada odgovor bude potvrdan, znaćete da ste na dobrom putu ka potpunom oporavku.

Ne izlazite

Bivši partner je toliko duboko ukorenjen u vašim mislima da uopšte nemate volje da mislite na izlazak sa nekom novom osobom i dobar provod do kog bi došlo tom prilikom. Umesto toga zovete njegove prijatelje i družite se sa njima da biste saznali informacije o njemu. I sami znate da ovo nije najpametnije. Budite realni, ne družite sa njegovim prijateljima zbog iskrenog prijateljstva (iako to nije nemoguće), već da biste saznali novosti iz života vašeg bivšeg, a to može biti veoma toksično po vašu psihu. Pokušajte da se opustite i izgradite svoj život sami sa sobom. Bar dok ne dođe neko kome ćete ponovo pokloniti svoje srce.

Izvor: Žena.rtl.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

izlasciljubavljubavna vezapropala vezaraskidtugatugovanjeveza