Kanadski kompozitor i pijanista Stiv Barakat koncertom u Beogradu počinje svetsku turneju "Néoréalité"

Koncert će biti održan 2. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

Nakon objavljivanja hvaljenog albuma Néoréalité (u izdanju Universal Music), Stiv Barakat (Steve Barakatt) će u nedelju, 2. oktobra, u Beogradu održati koncert kojim počinje svetsku turneju Néoréalité.

„Veoma sam srećan što ću ovaj poseban muzički trenutak pružiti Beogradu, inspirativnom i živom gradu koji zaista volim i u kojem uživam. Takođe, privilegovan sam što ću nastupiti u prestižnoj Velikoj dvorani Kolarca, jednoj od najakustičnijih dvorana u Evropi“, kaže Stiv Barakat.

Koncert će biti veličanstveno muzičko putovanje kroz najcenjenije kompozicije Stiva Barakata. Program obuhvata kompozicije sa njegovog poslednjeg albuma, najbolja dela sa ranijih izdanja i neke od najpoznatijih himni koje je komponovao. Himna UNICEF-a, koja je 2009. godine premijerno izvedena na Međunarodnoj svemirskoj stanici, biće jedan od najsimboličnijih i najemotivnijih trenutaka koncerta pošto će je uživo izvesti sam kompozitor.

Néoréalité govori o stvaranju paralelnog sveta. Trenutak velikih društvenih promena bio je idealan za mene da budem sam za klavirom. Proces stvaranja Néoréalité je bio poput dugog putovanja u zemlju mašte. Potraga za svrhom.“ - Stiv Barakat.

Svetska turneja Néoréalité obuhvata nekoliko gradova Evrope, Azije i Amerike uključujući nastup 18. marta 2023. u Karnegi holu u Njujorku.

Ulaznice za koncert možete kupiti na biletarnici Kolarca, a možete ih platiti i onlajn.

O STIVU BARAKATU

Stiv Barakat je rođen u Kvebeku, u Kanadi, u porodici libanskog porekla. On je izuzetno međunarodno priznat zbog stotine produkcija sa vrhunskim umetničkim talentima, velikim izdavačkim kućama i renomiranim studijima širom sveta. Tokom tri decenije je imao više od 500 nastupa na kultnim svetskim scenama. Njegova muzika je bila deo brojnih svetskih događaja, uključujući Veliku nagradu Monaka F1 i Svetsko prvenstvo u fudbalu. Premijer Južne Koreje ga je odlikovao 2018. godine, a premijer Kvebeka ga je nedavno proglasio Vitezom nacionalnog reda. Njegove zapažene kompozicije uključuju međunarodnu himnu UNICEF-a, Flying, Rainbow Bridge, Néoréalité i brojne druge. Od 2020. godine sarađuje sa Universal Music MENA.

Foto: Promo

koncertpijanistaStiv Barakatsvetska turneja