UČIĆE O TOME DA PRINC MOŽE DA OŽENI PRINCA: Berlin dobija LGBT+ dnevni boravak za decu

Otvaranje LGBTI dnevnog boravka za decu planira se sledeće godine u Berlinu. Na sajtu organizacije "Schwulen Beratung Berlin" navodi se da će, verovatno od januara 2023. godine biti otvorena dva dnevna boravka za 90 dece.

Nemački tabloid "Bild", u kojem direktor Berlinskog savetovališta za homoseksualce Marsel de Grot navodi da će u grupama "Ružičasti tigar" i "Žuto-zeleni panter" deci biti objašnjavano kako je biti gej ili lezbejka. Već sada ima 60 prijava.

- Nekoliko roditelja se javilo rekavši da bi sin voleo da im nosi haljine i šnale za rođendan. Nadaju se da će ovde imati više razumevanja sa nama nego u prethodnom dnevnom boravku - rekao je De Grot.

On je rekao i da će, na primer, pred decom biti deset uobičajenih knjiga, ali da će biti i tri knjige u kojima se princ venčava sa princom.

Ovakav projekat bi trebalo da pomogne deci da se kasnije lakše izjasne ukoliko su homoseksualci.

Za ovaj vid obrazovanja zainteresovane su gej porodice sa decom i građani Berlina koji žive u blizini vrtića.

"Bild" u tekstu piše da je problem što je u odboru Savetovališta "zagovornik pedofilije" Rudiger Lautman. Ovaj profesor sociologije, koji je 1994. godine objavio knjigu "Die Lust am Kind" ("Požuda za detetom") odbacio je tvrdnje da je "zagovornik" zlostavljanja ili pedofilije, navodeći da je pokušao da razume pedofile i njihov modus operandi.

De Grot je rekao da Lautman nema nikakve veze sa dnevnim boravkom, dodavši da bi to bilo "previše problematično".

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

berlindecadnevni boravaklgbtLGBT populacijanemačkavrtić