TO ŠTO SE DESILO ĆERKI JE MOJA NAJVEĆA TUGA: Nataša Bekvalac iskreno o naslednicama Hani i Katji i njihovom odrastanju

Pevačica Nataša Bekvalac, gostujući u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović", dotakla se teme o kojoj nikada nije govorila javno, a reč je o problemu koji je imala sa mlađom ćerkom Katjom.

- Mnogo se bavim decom, ali jedan je ugao gledanja deteta, a drugi roditelja. Mi nekada ne shvatamo koliko povređujemo decu. Imala sam jedan period, koji je trajao nekoliko meseci, vezan za stariju ćerku Hanu, koji je za mene, kao za roditelja, teško pao. Nisam mogla da shvatim u čemu je problem i nisam razumela njen bol i vapaj. Ja je zapravo nisam čula i nisam mislila da bilo šta nije u redu. To me je otreznilo u jednom momentu i vratilo u realnost - počela je izlaganje Nataša.

- Ona je meni rekla da nije srećna, da se oseća usamljeno i tužno, ali ja to uopšte nisam gledala na taj način. Shvatila sam da se nisam na pravi način bavila detetom jer sam pobrkala prioritete. Puno toga nebitnog me je zaslepelo, pa se nisam fokusirala na ono najvažnije. Ne tražim opravdanje za sebe, ali ja sam samohrana majka i jedini roditelj. Jako zahtevna uloga je i samo uloga majke, a kamoli kada si jedini roditelj.

- Sa Hanom sam promenila odnos i sada mnogo više razgovaramo. Na drugačiji način joj pristupam. Ne mogu da kažem da sam je bila zapostavila, ali ako vam dete kaže da je tužno, pa, šta sam drugo uradila nego je zapostavila?! Sva moja pažnja je u tom periodu bila usmerena na mlađu ćerku Katju zbog drugog problema koji je trajao godinu dana - otkrila je Bekvalčeva.

- Starija ćerka Hana je uvek bila dobra i nezahtevna, ali i najboljem detetu na svetu je potrebno vreme sa mamom, a ja sam nekako podrazumevala da je njoj sve dobro i potaman. Ona nikada nije zahtevala pažnju kao neka druga deca. Rođena je kao starmala i mudrica. Ona nikada naglas nije izgovorila: "Mama, smeta mi što samo gledaš Katju. Mama, smeta mi što njoj namestiš glasić, a meni kažeš: 'Daj, Hana, ne maltretiraj me!'". Ona je mene uvek previše štitila. Održala mi je ovim životnu lekciju o roditeljstvu, jednu od najbolnijih u životu.

U nastavku emisije pevačica se ponovo dotakla problema koji je imala sa mlađom ćerkom, ali nije želela da produbljuje ovu bolnu temu.

- Najveća bol koju sam doživela u životu je ovo što sam spomenula za Katju. To je nešto o čemu još uvek nisam spremna da pričam javno - kratko je poručila Nataša sa knedlom u grlu.

Izvor: Blic.rs
Foto: belvalceva/Instagram

Hana IkodinovićKatja Lazukićnataša bekvalactop_slider