Šerlok Holms: Igra senki

Kada austrijskog princa pronađu mrtvog, inspektor Lestrejd, vođen materijalnim dokazima zaključuje da je reč o samoubistvu. Ali, Šerlok Holms ipak tvrdi da je princ ubijen i da je to samo jedan deo mnogo veće i smišljenije slagalice koju je dizajnirao profesor Morijarti.

Profesor Morijarti, najljući protivnik slavnog detektiva, ne samo da je intelektualno dorastao Šerloku, već je zbog potpunog odsustva savesti možda u prednosti u odnosu na Holmsa.

Kombinujući posao sa zadovoljstvom, Holms prati tragove i otkriva tajni klub u kojem pristup imaju samo muška gospoda, gde on i njegov brat Majkroft Holms (Stiven Fraj) nazdravljaju sa Doktorom Votsonom (Džud Lou) povodom njegove poslednje večeri kao neženje. Na tom istom mestu Holms sreće Sim (Naomi Rapace), Ciganku gataru, koja vidi više nego što priznaje i koja je, zbog svog nesvesnog učešća u ubistvu princa, sledeća meta ubice. Holms jedva uspeva da joj spase život, zbog čega ona, nevoljno, pristaje da mu pomogne.

Istraga postaje sve opasnija i opasnija kako Šerlok, Votson i Sim putuju preko kontinenta od Engleske preko Francuke, Nemačke pa sve do Švajcarske. Ali lukavi Morijarti je uvek, čini se, jedan korak ispred i ispreda svoju mrežu smrti. Ukoliko uspe njegov destruktivni plan će direktno uticati na tok istorije...

Režija: Guy Ritchie
Uloge: Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris, Rachel McAdams

SAZNAJ: Šta gledati od filmova u Bioskop Beograd?

džered harisdžud lounumi rapasrej?el mekadamsrobert dauni džunioršerlok holms: igra senki